Bezoekers binnenstad Hoogeveen ervaren overlast laden en lossen. Gemeente past regels aan

Het centrumgebied van Hoogeveen.

Het centrumgebied van Hoogeveen. Willem Braam

Vanaf medio januari mogen (vracht)auto’s in het centrumgebied van Hoogeveen, dat voetgangersgebied is, niet meer laden en lossen via de Hoofdstraat. Dat kan nu nog wel op bepaalde tijdstippen, maar dat zorgt voor veel overlast bij bezoekers van de binnenstad.

Winkels kunnen vanaf januari alleen nog via de achterzijde bevoorraad worden. Vanaf 17 november ligt het verkeersbesluit zes weken ter inzage. De verwachting is dat de nieuwe regels halverwege januari 2022 in kunnen gaan.

Wat blijft is dat elke dinsdag tussen 9.00 en 14.00 uur automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart in het centrum mogen rijden en parkeren.

Verzinkbare palen

Een andere probleem in het centrumgebied is dat er regelmatig auto’s rijden in het voetgangersgebied. Dit is niet toegestaan. De gemeente werkt aan maatregelen om dit te voorkomen door het centrumgebied af te sluiten met verzinkbare palen. Het is de bedoeling dit systeem ook medio 2022 in werking te hebben. In specifieke situaties is het mogelijk om ontheffing aan te vragen.