Bewoners van het Jannes en wzc Beatrix houden 'creamarkten' voor Oekraïne

Hoogeveen in actie voor Oekraïne. Foto: Mediahuis Noord

Bewoners van de verschillende locaties van het Jannes van der Sleedenhuis en woonzorgcentrum Beatrix zijn heel handig. Ze maken allerlei leuke spulletjes en deze worden verzameld voor een gezellige verkoopdag bij de woonzorgcentra op 1 april. De opbrengst van deze markt is voor Oekraïne (Giro 555).

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig en heeft ook een grote impact op de bewoners van de woonzorgcentra die mogelijk nog herinneringen hebben aan eerder meegemaakte oorlogssituaties of dit overgedragen hebben gekregen van familieleden. „Veel mensen hebben het gevoel iets te willen doen en daarom organiseren wij middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied activiteiten met onder andere de verkoop van door cliënten gemaakte spullen”, legt een woordvoerder van NNCZ, waaronder het Jannes en Beatrix vallen. Deze verkoopdag is op zaterdag 2 april van 10.30 - 16.00 uur.

Bijdrage leveren

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: „Als NNCZ vinden we het van belang om steeds naar voren te brengen dat mensen met een zorgvraag meer zijn dan hun zorgvraag en nog een bijdrage kunnen leveren en kunnen participeren in de maatschappij. Hiermee vergroot je immers het gevoel van eigen waarde. Dit gedachtegoed verdient altijd nog veel aandacht. Middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied, op één dag, verwachten we iets te kunnen doen voor Oekraïne en tegelijkertijd weer voor het voetlicht te brengen wat mensen met een zorgvraag kunnen bijdragen in de maatschappij. Hopelijk geeft dit cliënten een goed gevoel en ook intern een gevoel van verbinding en positiviteit. Want ook veel medewerkers en vrijwilligers helpen mee op deze dag.”

‘NNCZ voor Oekraïne’

Onder de noemer ‘NNCZ voor Oekraïne’ organiseert de NNCZ op zaterdag 2 april tussen 10.30 en 16.00 uur activiteiten in al haar werkgebieden met onder andere verkoop van door cliënten gemaakte spullen: bij alle woonzorgcentra in Hoogeveen, Hollandscheveld, Haren, Grijpskerk, Noordbroek, Groningen en Vledder. Tevens staat er in ieder werkgebied een box waarin geld gedoneerd kan worden. De opbrengst van deze dag gaat uiteraard naar Giro555. Roeli Mossel: „We proberen er ondanks het trieste nieuws een mooie, gezellige dag van te maken met muziek en diverse lekkernijen.”

Nieuws

menu