Bewoners asielzoekerscentrum in Hoogeveen creatief met naald en draad. Oude banieren van Alfa-college worden omgetoverd tot vlaggenlijn

Esmeralda achter de naaimachine op het Alfa-college. Foto: Alfa-college

Van oude spandoeken en banieren van het Alfa-college een vlaggenlijn maken voor het versieren van de school tijdens feestelijke bijeenkomsten. Bewoners van het asielzoekerscentrum in Hoogeveen gaan er de komende tijd mee aan de slag.

Het idee is bedacht door kunstenares Delia Bremer uit Nieuweroord. ,,Wat kun je nou doen met oude en gebruikte banieren? Een mooie vlaggenlijn maken!”, vertelt ze enthousiast.

Creatief met naald en draad

En daar weten de asielzoekers op het Alfa-college in Hoogeveen wel raad mee. In het modelokaal heerst al een aantal dagen een feestelijke stemming. Voor de tweede week verwelkomt docente Ineke van der Molen een aantal bewoners van het asielzoekerscentrum, die onder haar begeleiding creatief aan de slag gaan met naald en draad.

De kunstenares koppelde de activiteit aan het project ‘Aan de slag’ vanuit het COA en de match was gemaakt. Vanuit het project melden bewoners zich aan voor vrijwilligerswerk en dragen ze hun steentje bij aan de maatschappij.

Bremer: „Het is voor de bewoners fijn om nuttig bezig te zijn, nieuwe mensen te leren kennen en er plezier aan te beleven.”

Leren van elkaar

Esmeralda Rodriquez (41) kijkt op vanachter haar naaimachine. „Het asielzoekerscentrum verleent vier tot vijf keer per week medewerking aan vrijwilligersklussen. De meeste klussen zijn fysiek en daarom doen de mannen dit vooral. We vinden het belangrijk dat we iets kunnen betekenen, want we leren ook veel van elkaar.”

Nieuws

menu