Bewoners Erflanden kijken ogen uit in waterstofhuisje

Bewoners van Erflanden in Hoogeveen stellen volop vragen over waterstof. Foto: André Weima Fotografie

Een bezoek van het waterstofhuisje aan Erflanden stond niet in de ‘tourlijst’, maar projectleider Sjoerd IJdema kreeg het toch voor elkaar dat het tiny house zaterdag werd opengesteld in de wijk. Want daar leven veel vragen rondom de techniek, de werking en de veiligheid van waterstof.

Het was een succes. „We zouden er vanaf 11.00 uur zijn, maar daarvoor waren er al mensen om het tiny house te bekijken. Heel veel mensen namen van de gelegenheid gebruik om de technieken in het huisje te bekijken, kritische vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het tiny house en de plannen in de wijk. Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op deze dag.”

IJdema gaat zijn best doen om op een later tijdstip het waterstofhuisje nogmaals naar Erflanden te krijgen. Donderdag is het huisje ook te bewonderen op het Alfa-college, de school waar het ook gebouwd is.

In het tiny house wordt gedemonstreerd hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt en het toont hoe circulair bouwen in de praktijk werkt. De komende maanden is het energieneutrale huisje te zien in zes gemeenten in de regio Zuid- en Oost-Drenthe.

Nieuws

menu