Bewoners De Kaap wagen dansje tijdens muzikale verrassing

Concert voor bewoners van De Kaap in verband met het coronavirus. André Weima

Hoogeveen – Een mooie muzikale verrassing maandagmiddag voor de bewoners van woonzorgcentrum De Kaap. Speciaal voor hen trad het duo Tiz’nix vrijwillig op. Op veilige afstand in de binnentuin in de frisse wind. Zij zongen herkenbare liedjes van vroeger. Het resultaat: er werd op de balkons uitbundig meegeklapt en meegezongen en hier en daar werd zelfs een dansje gewaagd.

Ene na de andere meezinger

‘Ow foxy foxtrot met je elastieke benen’. Het nummer van Nico Haak gaat erin als koek. Net als ‘Daar bij de waterkant’, ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Greetje uit de polder’. In een halfuurtje tijd wordt de ene na de andere meezinger ingezet door muzikanten Herman Hutten en Bert Nonkes. Zelfs verdrietige liedjes passeren de revue, ,,want het zijn toch barre tijden’’. Op de balkons deinen bewoners, gestoken in warme jassen en dikke sjaals om hun nek, mee. Na elk nummer klinkt applaus. De heren sluiten af met een toepasselijk nummer van Ede Staal: 't het nog nooit zo donker west’. ,,We wensen jullie heel veel sterkte. Houd moed’’, spreekt Hutten bemoedigend. Het zit erop. De muzikanten voelen hun vingers nog nauwelijks door de kou.

‘Heel wat teweeggebracht’

Geraldine Gort van NNCZ glundert. ,,Dit heeft heel wat teweeggebracht bij onze bewoners. Het wordt enorm gewaardeerd, vooral nu alle activiteiten in De Kaap zijn stilgelegd.’’ Ook Gré Zwiggelaar en Joke Kluin genoten met volle teugen. Ze wonen weliswaar niet in NNCZ De Kaap, maar konden er als directe buurtjes volop van meegenieten. ,,Dit was een leuke oppepper in deze barre tijden’’, vindt Joke.

Herman Hutten doet het maar wat graag: optreden voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. En in deze onzekere tijd waarin het coronavirus rondwaart en zorgt voor gesloten deuren en zijn eigen optredens allemaal zijn gecanceld, al helemaal. Al kan hij de eenzaamheid en isolatie niet wegnemen, waar hij kan helpen wil hij helpen. ,,We zorgen graag voor een beetje vertier.’’

‘Het loopt storm’

Op zijn Facebookpagina deed Hutten een oproep voor mogelijke optredens in de buitenlucht, die werd opgemerkt door Sander Drooglever en Martien Haarman. Martiens moeder woont in NNCZ De Kaap en zij wisten direct: dit zou leuk zijn voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Het was het tweede optreden van Tiz’nix. De komende dagen en weken zullen er nog vele volgen. Hutten: ,,Het loopt storm. Ik heb al dertig aanvragen in mijn mailbox. We proberen er twee per dag te doen.’’

Nieuws

menu