Bewoners Bentinckslaan spelen Lichtje aan Lichtje uit: ‘We wonen in de leukste straat van Hoogeveen’

De bewoners van de Bentinckslaan kijken alweer uit naar de volgende Lichtje aan Lichtje uit. Foto: Eigen foto

Allemaal in dezelfde straat, vlakbij elkaar, maar door corona ook van elkaar verwijderd. Pieter Nijmeijer uit de Bentinckslaan zorgt met zijn creatieve brein voor verbondenheid. Sinds vorige week spelen de meeste bewoners van de Hoogeveense straat in het centrum elke donderdagavond mee met het spel Lichtje aan Lichtje uit. Vanuit de huiskamer met je licht in de woonkamer meedoen met een quiz die is afgeleid van het alom bekende Petje op Petje af. Berber Dijkstra, een van de bewoners van de Bentinckslaan, is enthousiast en doet de komende edities mee.

Vragen via de buurtapp, geen jury en meedoen voor eeuwige roem. ,,Ik dacht dat ik creatief was, maar wat Pieter bedenkt is echt geweldig”, vertelt Berber. ,,Hij wordt wakker met een idee en voert het uit. Enkele weken geleden begon hij al met een enveloppenspel met licht erin. Die enveloppen moesten zo snel mogelijk door de straat heen en weer gebracht worden. En nu het idee van Lichtje aan, Lichtje uit. Bijna iedereen deed mee. Als laatste streden we tegen de buren hier schuin tegenover. Zij wonnen uiteindelijk.”

Vragen via de app

De vragen worden dus gesteld via de app. ,,Ook die zijn origineel”, vertelt Berber. ,,Zo moesten we onder andere raden hoeveel promillage er zit in een tripel Karmeliet en zitten er vragen in over Dagobert Duck. Via de app horen we dan al dat er mensen zijn afgevallen. ‘Wat een strikvraag’, lees je dan. Het is ontzettend gezellig.”

De quiz begon vorige week om negen uur met een lichtshow. ,,We deden allemaal de lichten snel aan en uit. Het is dat er niemand langs kon lopen, maar ik denk dat als dat wel het geval was geweest, diegene wel moest lachen. Op deze manier is er wat reuring in de straat en zorgen we dat we toch een beetje samen kunnen zijn. De band met alle buren is sowieso al goed. Er wordt al vaak gezegd dat we in de leukste straat van Hoogeveen wonen. Nou, met dit initiatief is dat helemaal zo!”

Pieter en Berber hopen dat er meer mensen het voorbeeld zullen volgen. En het volgende idee van Pieter staat alweer op stapel. ,,Met laserstralen en spiegels stralen door de straat laten gaan. Wie als eerste rond is, heeft gewonnen. Wie weet zijn we daar de komende tijd mee bezig.”