Bewaakte fietsenstalling in het centrum van Hoogeveen gaat voor twee maanden weer open dankzij Unigarant

Fietsenstalling wordt weer voor bepaalde tijd bewaakt. Foto: André Weima Fotografie

De bewaakte fietsenstalling op de hoek Hoofdstraat-Jonkheer de Jongestraat in Hoogeveen is de komende twee maanden weer in gebruik. Vanaf 5 augustus kan iedereen zijn of haar fiets daar op donderdag, vrijdag, zaterdag en twee koopzondagen gratis stallen in de wetenschap dat er een oogje in het zeil wordt gehouden.

Dit dankzij een snelle actie van Binnenstad Hoogeveen. In negen dagen tijd wist voorzitter Jan Stam het voor elkaar te krijgen. Met dank aan Unigarant verzekeringen, die de (personeels)kosten op zich neemt. Stark zorgt voor de bemensing van de fietsenstalling. Dat betekent dat Gerald Lunenborg en René Bosma weer even terug zijn op hun oude, vertrouwde stek.

Vorig jaar werd Binnenstad Hoogeveen (toen nog Stichting Centrummanagement genaamd) geconfronteerd met de sluiting, ingegeven door de noodzakelijke bezuinigingen bij de gemeente Hoogeveen. Diverse partijen gaven flink tegengas en vonden dat de bewaakte fietsenstalling moest blijven bestaan. ,,Even leek het de goede kant op te gaan, maar wij bleken bij de neus te zijn genomen”, stelt Stam. Op dit moment is Binnenstad Hoogeveen in gesprek met een serieuze partij om te kijken of de bewaakte fietsenstalling volgend jaar alsnog weer in gebruik kan worden genomen.

‘Wij geven graag iets terug’

Dankzij Unigarant kunnen fietsers hun tweewieler vanaf donderdag 5 augustus tot en met zondag 26 september bewaakt parkeren. ,, Hoogeveen geeft ons veel en op deze manier geven wij graag iets terug. Wij dragen als bedrijf de binnenstad van Hoogeveen bovendien een warm hart toe. Daarnaast sluit het concept van een fietsenstalling naadloos aan bij ons als verzekeraar. Er worden helaas veel fietsen gestolen. Onze boodschap luidt steevast: ‘Zet ‘m in een bewaakte fietsenstalling’. Wij pakken hiermee onze verantwoordelijkheid”, laat Klaas Kregel namens Unigarant weten.

Stam is blij met de steun. Vooral voor de inwoners van Hoogeveen en de ondernemers in het centrumgebied. Maar hij benoemt nog een reden: ,,Nu staan fietsen over de hele Hoofdstraat verspreid. Dat is geen fraai gezicht.”

De fietsenstalling wordt bewaakt op donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 12.00 tot 20.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op de twee koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Op nadrukkelijk verzoek van Unigarant is de bewaakte fietsenstalling gratis te gebruiken.

Definitieve oplossing?

Na de vakantie gaat het bestuur van Binnenstad Hoogeveen verder met de besprekingen voor een definitieve oplossing. ,,Wij zijn met een partij heel serieus in gesprek. Wie dat is? Dat kan ik niet zeggen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij er met elkaar uit gaan komen.”

Nieuws

menu