Bernard Hagemeijer neemt na 50 jaar afscheid van DOC Kaas: 'Ik had er altijd plezier, ookal mopperde ik soms'

Bernard Hagemeijer neemt na 50 jaar afscheid van DOC Kaas. Hij werd vanmorgen thuis opgehaald in een Rijdende Melk Ontvangst vrachtauto. Hagemeijer ging op 3 april 1972 aan de slag bij DOC. Als 16-jarige jongen nam zijn vader hem mee naar de fabriek en met hem heeft Hagemeijer ook jaren gewerkt.

Bernard Hagemeijer ging vandaag voor het laatst aan de slag bij DOC Kaas.

Bernard Hagemeijer ging vandaag voor het laatst aan de slag bij DOC Kaas. Foto: André Weima Fotografie

Hagemeijer begon zijn werk bij DOC Kaas als kazenperser. Dat betekende in de ochtend vroeg het bed uit om de kazen uit de pekel te halen. „De kazen die we daar maakten waren vooral voor op brood, Komijn 40+, volvette kaas en ronde kazen”, vertelt Hagemeijer. Om het zoutgehalte op peil te houden moest Hagemeijer zakken zout in de pekel gooien en er wat zoutzuur bijdoen.

Nieuws

menu