Berend en Roelie van der Weide dankbaar voor 60-jarig huwelijk

Echtpaar van der Weide - Profijt is 60 jaar getrouwd.

Echtpaar van der Weide - Profijt is 60 jaar getrouwd. Foto: Gea Vlietstra

Berend en Roelie van der Weide uit Noordscheschut waren zondag 60 jaar getrouwd. Een mooie mijlpaal.

In februari 1958 ging Roelie Profijt uit Kerkenveld samen met een vriendin op visite bij haar nieuwe buren Jaap en Gretha. Daar kwam die middag ook de broer van de buurvrouw op bezoek, het was Berend van der Weide uit Nieuweroord. Nog diezelfde middag sloeg de vonk over tussen Berend en Roelie. Roelie werkte in die tijd bij de familie Vrielink in Zuidwolde, Berend werkte bij de PTT als postbode in Noordscheschut/Nieuweroord.

Op 7 november 1961 trouwde het verliefde stel en ze gingen wonen aan de Achteromsedijk in Noordscheschut. Hier werden hun twee dochters geboren. In 1975 verhuisden ze naar een nieuwe woning in het dorp.

Berend was naast zijn werk als postbode, dat hij tot zijn pensioen heeft gedaan, jarenlang actief als vrijwilliger in het verenigingsleven. Hij was onder andere penningmeester bij Het Groene Kruis en bij v.v. Noordscheschut. Verder was hij jaren diaken bij de Gereformeerde Kerk Nieuweroord/Noordscheschut. Daarnaast heeft hij 55 jaar een moestuin gehad waar hij naast het tuinieren plezier had in de ontmoetingen. Roelie handwerkte graag. Daarnaast kan ze heel netjes behangen en daar is veel gebruik van gemaakt.

Na verloop van tijd werd het gezin uitgebreid met twee schoonzonen en kwamen er twee kleinzonen en één kleindochter met aanhang bij. Eind oktober van dit jaar werd de familie uitgebreid met de geboorte van Lieke, het eerste achterkleinkind.

Graag naar het buitenland op vakantie

Altijd stond en staat het gezin op nummer één bij Berend en Roelie. Zo hebben ze de kinderen geholpen met de diverse verhuizingen en opgepast op de kleinkinderen en staat de deur altijd open voor hen. Graag gingen ze samen met familie naar het buitenland op vakantie. De eerste jaren was vooral Duitsland favoriet maar later kwamen daar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Griekenland, Canarische eilanden en Portugal bij. Ze hadden gezamenlijke hobby’s zoals klaverjassen, weekendjes weg met het gezin of met vrienden, wandelen en fietsen.

Nu vermaken ze zich nog steeds goed. Berend leest dagelijks de Trouw en gaat wekelijks biljarten. Roelie leest en wandelt graag. Daarnaast klaverjassen ze nog regelmatig en proberen ze waar mogelijk elke dag samen te fietsen. Ook luisteren ze graag naar muziek of kijken ze naar natuurdocumentaires en muziekprogramma’s. Ze zijn dankbaar en gelukkig dat ze zo’n fijn en tot nu toe gezond leven met elkaar en hun gezin hebben gehad.

Op zaterdagavond hebben ze samen met het gezin het diamanten huwelijk op een mooie locatie gevierd.