Benefietinloopconcert voor Oekraïne in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. Oproep aan muziekverenigingen, combo's, zangers en andere talenten om zich aan te melden

Het benefietconcert vindt zaterdag 12 maart plaats in de Hoofdstraatkerk. Foto: Willem Braam

Een benefietconcert voor Oekraïne op zaterdag 12 maart in de Hoofdstraatkerk. Dat is het plan dat Gerrit Jan Rutgers, manager bij Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen, heeft opgevat om iets te kunnen betekenen voor het voormalige Oostblokland. Naarstig is hij nu op zoek naar partijen die mee willen werken aan het inloopconcert. Muziekverenigingen, koren, kleine combo’s, solozangers begeleid door piano, iedereen die een mooie muzikale bijdrage zou kunnen leveren, wordt gevraagd zich bij Rutgers te melden.

,,Het is verschrikkelijk wat er in Oekraïne gebeurt. Al een paar dagen ben ik aan het worstelen met wat ik kan doen om te helpen. Anderen zamelen onder meer goederen in, ik ben gaan kijken wat ik vanuit mijn vakgebied zou kunnen doen. Vandaag is het idee van het benefietconcert opgeborreld”, vertelt Rutgers aan de telefoon.

Druk in het centrum van Hoogeveen

Op zaterdag 12 maart moet het al gaan gebeuren. Een dag die niet zomaar is gekozen. „Het wordt 12 maart naar verwachting druk in het centrum van Hoogeveen. De verkiezingsmarkt wordt gehouden en ook wordt de Ronde van Drenthe verreden”, legt hij uit. Een mooi moment voor bezoekers aan de Hoofdstraat om dan ook even binnen te lopen in de Hoofdstraatkerk, die die middag en eventueel avond gratis beschikbaar is voor het muzikale initiatief.

Rutgers, die in het verleden al vaker een benefietconcert heeft georganiseerd, is zijn eigen contacten al volop aan het bestoken voor deelname, waaronder zijn musicalgroepen. ,,Maar ik hoop dat ook lezers van de krant gaan reageren. Hoogeveen is onder meer rijk aan muzikale verenigingen. Hopelijk willen zij hun medewerking verlenen en een gratis optreden verzorgen.”

Wie meer hierover wil weten of zich aan wil melden, kan contact opnemen met Gerrit Jan Rutgers via tel. 06-41116498 of e-mail: gerritjanrutgers@gmail.com.

Schema

Waar Rutgers op hoopt? „Een leuke middag met uiteenlopende muzikale optredens. Wanneer mensen zich melden zal ik vragen wat zij kunnen op muzikaal gebied en hoeveel tijd zij kunnen vullen. Naar aanleiding daarvan maak ik een schema.” De Hoogevener heeft zich ten doel gesteld om woensdag al een eerste opzet van het programma klaar te hebben. Ondertussen probeert hij ook nog bedrijven te benaderen voor bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van banners et cetera.

Er is tot die tijd nog heel wat te regelen, zoals hoe het inzamelen van het geld georganiseerd gaat worden. Ook daar gaat Rutgers nog even goed over nadenken. Een ding is zeker: de opbrengst gaat volledig naar Giro 555.

Nieuws

menu