Bekende BMX’er Robin Dijk geeft clinic op fietscrossbaan in Steenbergerpark in Hoogeveen

Fietscrossers Emil Pekel en Ivo van der Haar kijken vol verwachting uit naar de fietscrossclinic van Robin Dijk.

Fietscrossers Emil Pekel en Ivo van der Haar kijken vol verwachting uit naar de fietscrossclinic van Robin Dijk. Foto: Eigen foto

De in de fietscrosswereld bekende BMX’er Robin Dijk komt zaterdag naar de fietscrossbaan in het Steenbergerpark om daar een clinic te geven. Opgave is nog mogelijk. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Robin Dijk heeft als BMX’er gefietst voor het TeamOegemaTVE. Ook is hij de oprichter van Indoor BMX Track Dijk. ,,In de fietscrosswereld is Robin een bekende en populaire BMX’er. Hij is bevriend met Olympisch en wereldkampioen Niek Kimmann en zijn broertje Justin, die sinds kort bij iedereen in heel Nederland bekend zijn. Maar ook Robin fietst op hoog niveau”, weet Maria Bentum, die zich samen met Jacora Hüsken, Hennie Hulzebosch en Ingrid Strijker inzet voor de fietscrossbaan.

Robin geeft zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur (ontvangst vanaf 11.30 uur) de clinic, waarin hij de maximaal twintig deelnemers heel wat tips en tricks zal leren. Hij vertelt onder andere over hoe de crossers hun fiets het beste kunnen gebruiken, hoe een bocht goed kan worden genomen en hoe zij het beste kunnen springen. Maria: ,,Kortom, Robin maakt hen wegwijs in de fietscrosssport.”

Deelnemers dienen verplicht een helm te dragen. Geadviseerd wordt de eigen crossfiets mee te nemen, maar het is ook mogelijk om die te huren bij Herqua Sports. Opgave voor de clinic is mogelijk via https://www.actiefjonghoogeveen.nl/activiteiten/tips-trucs-fietscrossbaan-steenbergerpark-1783 .

Eindelijk weer activiteiten

Maria is blij dat er eindelijk weer meer activiteiten mogelijk zijn rondom de fietscrossbaan. Een clinic van Robin Dijk stond al geruime tijd op het wensenlijstje, maar werd actueel op het moment dat een sportfunctionaris van de gemeente Hoogeveen haar benaderde met de vraag of er zaterdag 18 september iets extra’s georganiseerd kon worden in verband met de Nationale Sportweek van NOC*NSF en in het kader daarvan het bezoek aan onder meer de fietscrossbaan (maar bijvoorbeeld ook de discgolfbaan in het Steenbergerpark) door sportcoaches in een bakfiets. ,,Hartstikke leuk natuurlijk, dus daar willen we graag aan meewerken”, vertelt Maria enthousiast.

In korte tijd is alles op touw gezet. Gisteravond vond een laatste overleg plaats, waarbij ook Dijk aanwezig was. Maria, die werkzaam is bij Herqua Sports, kreeg ook nog eens volop medewerking van haar werkgever, die onder meer prijzen en giveaways voor de deelnemers beschikbaar heeft gesteld.

De fietscrossbaan blijkt nog altijd een schot in de roos. Er wordt flink van de baan gebruik gemaakt. De initiatiefnemers zorgen er met hulp van heel wat vrijwilligers bovendien voor dat de baan en directe omgeving er steeds keurig en vooral veilig bij liggen. ,,Wij willen niet dat de boel verwaarloost.” Zo was er maandag weer een groep actief om het groen bij te werken.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, vindt NOC*NSF het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. Dat wordt in Drenthe getoond door met een speciale bakfiets alle gemeenten aan te doen.

Vrijdag wordt de sportweek officieel geopend in Coevorden. De tour door de provincie start zaterdag als de buurtsportcoaches van Hoogeveen als eerste op de bakfiets stappen. Zij gaan naar het Steenbergerpark om anderen kennis te laten maken met BMX, maar in datzelfde park laten de Citypark Flyers ook zien wat discgolf inhoudt. ’s Middags neemt De Wolden het stuur over en zij fietsen naar het sportpark in Koekange, waar zowel OldStars korfbal als OldStars voetbal een open training houdt. Volgende week worden ook de andere Drentse gemeenten bezocht.