Basisschool Het Spectrum heeft een nieuw slogan

De leerlingen vieren feest om het nieuwe slogan te vieren. Foto: OBS Het Spectrum

De naam van basisschool Het Spectrum in Hoogeveen verwijst naar de verschillende kleuren in het logo. De school biedt de kinderen een spectrum aan kansen en mogelijkheden aan om zich te ontwikkelen tot wie zij zijn. Met de nieuwe slogan ‘’Het Spectrum kleurt samen met u de toekomst van uw kind’ probeert de school dit in één zin samen te vatten.

De basisschool staat voor de verbinding tussen leerling, leerkracht en ouder, de gouden driehoek. ‘Om deze gouden driehoek te kunnen waarborgen helpen wij de kinderen om te ontdekken wie ze zelf zijn en anderen te respecteren. Want elk kind doet ertoe en elk kind kan een positief verschil maken in de maatschappij’, schrijft Olga Nijmeijer, directeur van basisschool Het Spectrum.

‘Op Het Spectrum willen we de kinderen goed voorbereiden op de samenleving. Hoe de samenleving er dan uit zal zien, kan niemand voorspellen. Wel dat we de kinderen moeten voorbereiden.’ Het Spectrum probeert de kinderen mee te laten gaan in de huidige trends en de kinderen vaardigheden mee te geven die gericht zijn op deze eeuw. ‘Dat betekent een kind opleiden die actief meedenkt aan zijn leerproces. Niet over het kind praten, maar met het kind samen met de leerkracht en ouders.’

Nieuws

menu