Basis voor Hoogeveense bioscoopfilm komt binnenkort uit: horrorboek Zwart Bloed

Ismael Moorrees, Zainal Palmans, Hannah Contermans, Patricia Bisschop en Fians Moorrees op de set van Leave of Absence 2019. Stichting Artistic Dreamers

Hoogeveen – Hij roept al een tijdje dat hij met zijn Stichting Artistic Dreamers een bioscoopfilm wil maken en Hoogevener Zainal Palmans heeft daarvoor in ieder geval een mooie horde overwonnen.

Het boek Zwart Bloed, geschreven door de Groningse schrijfster en actrice Patricia Bisschop, komt binnenkort uit en is de basis voor de bioscoopfilm. Patricia kreeg de opdracht om een boek te schrijven van ongeveer 200 pagina’s, het werden er 440. De dikke pil kan vanaf nu besteld worden in de pre-order.Patricia kreeg de opdracht om een boek te schrijven van ongeveer 200 pagina’s, het werden er 440. De dikke pil kan vanaf nu besteld worden in de pre-order.

Durven dromen

Het is een prachtig streven: een Hoogeveense horrorfilm die in 2024 te zien is op het witte doek. Dromen durven Palmans en de andere mensen van de stichting wel, maar doen ook. Het is niet de eerste film die het Hoogeveense stel lanceert. Zo verscheen in 2018 de horrorfilm Z-Fury en in 2019 de shortfilm Leave of Absence, allemaal onder de paraplu van Stichting Artistic Dreamers.

Aan die lijst kan dus binnenkort het boek Zwart Bloed toegevoegd worden. Een boek waar Zainal en Patricia erg trots op zijn. Het schrijfproces nam ongeveer een jaar in beslag. ,,Ik wilde voor de bioscoopfilm graag een gedetailleerd boek hebben liggen. Begin 2019 zijn we gaan zitten om te bespreken wat we voor ogen hadden”, vertelt Zainal. ,,Ik had maar een paar voorwaarden: het zou een bovennatuurlijke horror moeten worden, het moest kleinschalig zijn, niet te veel personages hebben en ik zou er de rillingen van moeten krijgen. En geloof me: toen ik het boek voor het eerst las, had ik bij sommige passages echt de kriebels. Alsof ik zelf in de kamer aanwezig was waar het allemaal gebeurde. Patricia heeft een prachtige manier van schrijven. Ze is een groot talent.”

Trots

Patricia is tijdens het interview aanwezig via beeldbellen, maar zelfs op het scherm is de rode blos te zien die over haar gezicht trekt. ,,Als iemand twee jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik een boek zou schrijven, dan had ik hard gelachen. Nu ik het allemaal heb gedaan ben ik heel trots. Het schrijven van het boek kostte ongeveer een jaar en ging echt met ups en dows. Het lastige van schrijven is dat je het eigenlijk niet kunt plannen. De ene keer gaat het vloeiend, de andere keer met moeite”, vertelt ze.

Toch is het haar ruim binnen de gegeven tijd gelukt. Zwart Bloed gaat over de 19-jarige Marissa. Ze woon nog thuis bij haar ouders en haar vader is archeoloog. Tijdens een opgraving, waar Marissa toevallig bij is, wordt iets bijzonders opgegraven. Haar vader neemt het mee naar huis en dat had hij beter niet kunnen doen. Er gaan dingen mis. ,,Ik wil niet teveel verklappen”, zegt ze lachend. ,,Maar het meenemen van het object heeft grote gevolgen. Het is een duister boek, vol spannende scènes en een mooi psychologisch aspect.”

Zainal en Patricia kennen elkaar al enkele jaren. Patricia speelde de hoofdrollen in beide films van Artistic Dreamers en Zainal keek wel eens teksten na voor de Groningse. Vandaar ook dat Zainal toen hij een schrijfster wilde benaderen, meteen aan Patricia dacht. Wie het boek bestelt in de pre-order, krijgt niet alleen het meesterwerk van Patricia op de mat. Zainal: „In het boek zitten ook nog elf prachtige tekeningen van Magdalena Palmans, je naam komt op de aftiteling van de bioscoopfilm, er zit een luisterboek bij dat is ingesproken door Patricia en je krijgt het boek als e-book.”

Bestellen

Pre-orderen kan hier

Nieuws

menu