Baltus van ’t Hof van KARgo! Hoogeveen is Beste Docent

Baltus van ’t Hof van KARgo! Hoogeveen is Beste Docent.

Baltus van ’t Hof van KARgo! Hoogeveen is Beste Docent. Alfa-college

Hoogeveen / Groningen - Tijdens de feestelijke avond Alfa’s Goud dinsdagavond werd in een overvol EM2 te Groningen waardering uitgesproken door het Alfa-college voor toppers die alles op alles zetten voor goed onderwijs.

Naast waardering werd tijdens Alfa’s Goud ook het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Beste docent, Beste student en Beste student buitencategorie gekozen. Docent Baltus van ’t Hof (docent aan de opleiding Motorvoertuigentechniek op locatie KARgo!) werd verkozen als Beste docent van het Alfa-college.

Op iedere onderwijslocatie van het Alfa-college zijn voorverkiezingen georganiseerd. Daarin werden per locatie, per categorie kandidaten gekozen. Al deze kandidaten kregen gisteravond een podium. 

Gedurende de avond was aandacht voor persoonlijke verhalen en ervaringen van de genomineerde praktijkopleiders, leerbedrijven, docenten en studenten. De genomineerde leerbedrijven, praktijkopleiders en docenten stelden zich voor in een video. Voor de studenten was het extra spannend, zij moesten voor een bomvol EM2 live pitchen. Een persoonlijk verhaal over hun drijfveren en toekomstplannen. En met succes: vrienden, familie, collega-docenten en medewerkers beloonden alle talenten met een groot applaus. 'Ik krijg hier gewoon kippenvel van, zo mooi', sprak presentator Jonas van der Vlugt meerdere keren.

Balans tussen begrenzen en ontwikkelen

De Beste docent van het Alfa-college komt van de opleiding Motorvoertuigentechniek op locatie KARgo! in Hoogeveen. Docent Baltus van ’t Hof, kreeg complimenten over zijn balans tussen begrenzen en ontwikkelen. Ook werd genoemd: 'Baltus is pedagogisch en didactisch sterk, maar bovendien een vakman.' Dit beaamden zijn studenten: luid gejoel steeg op vanuit de zaal toen bekend was dat Baltus zich de Beste docent van het Alfa-college mag noemen en na afloop werd hij letterlijk door zijn studenten op de schouders gedragen.

Pitch van studenten

Studente Danique Nijkoops uit Oosterhesselen volgt haar opleiding Maatschappelijke zorg/Verzorgende-IG in Hoogeveen. Zij vertelde in haar goede pitch over het belang van écht contact met cliënten in de gehandicaptenzorg en de energie die ze hieruit krijgt. 

Danny, student Technicus Engineering in Groningen, ging er met de prijs vandoor. Hij zag een aantal jaar geleden tijdens een projectweek in Roemenië hoe slecht de leefomstandigheden daar waren, wat hem stimuleerde om zich aan te melden als militair. Hij werkt nu – naast zijn studie – als reservist bij de Landmacht. “Ik wil helpen in rampgebieden. Daar maken we de wereld beter mee.” De jury complimenteerde zijn maatschappelijk betrokkenheid en zag veel discipline en doorzettingsvermogen.

Namens het Alfa-college Hoogeveen deed praktijkopleider Heiny Wendker van Sligro Emmen een gooi naar de titel Beste praktijkopleider. Hij werd knap derde, vanwege zijn betrokkenheid en inlevingsvermogen. Praktijkopleider Joop Schuur van Vorm Martini en Zwartwoud in Groningen won de eerste prijs in deze categorie. Leerbedrijf Vitalia Beauty Wellness & Floaten uit Westerbork stond op het podium tussen de andere genomineerde leerbedrijven. Haar passie en gedrevenheid werden mooi zichtbaar tijdens de video die werd getoond. Leerbedrijf Camping Meerwijck uit Kropswolde ging er met een mooie eerste prijs vandoor.

Om alle verhalen en ervaringen deskundig te beoordelen was een gevarieerde jury samengesteld. Wim Moes, College van Bestuur lette op het ‘geniet-moment’ van de kandidaten. 'Het moet vooral een feest zijn, dus geniet vooral', droeg hij de kandidaten aan het begin van de avond op. Jurylid Joël Timmermans, ondernemer in de Groningse binnenstad, gaf aan te letten op ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Hij was onder de indruk van het niveau en persoonlijkheid van de pitches van studenten. Hij sprak: 'Wat is het onderwijs mooi, ik heb gesmuld van de verhalen.' Ook het Beste leerbedrijf 2018 (Witec), Beste docent Groningen 2018 (Ingeborg Meijer) en Beste student 2018 (Jessie Sijbolts) gaven als jurylid hun mening.