Bakkers krijgen zelf Taart van de Week

Taart van de week voor jubilerend Bakkerij Mulder in de Hoofdstraat. Foto: André Weima Fotografie

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder ging deze week naar Bakkerij Mulder. Ja, u leest het goed. De twee eigenaren Harry Mulder en Rob Hooijer waren door het personeel genomineerd voor een ‘taartje van eigen deeg’omdat zij 25 jaar geleden de bakkerij overnamen.

Dit heuglijke feit werd vorige week gevierd. Harry Mulder en Rob Hooijer werden ‘s morgens vroeg verrast door het personeel. De winkel was versierd en er was voor de mannen een mooie broodplank met wat lekkers klaargemaakt. Bovendien kregen ze dus ook een lekkere slagroomtaart.

Harry werkt al vanaf jongs af aan bij bakkerij Mulder. Eerst als inpakker, bezorger en als hulp bij kleine werkzaamheden in de bakkerij, later als fulltime broodbakker. In 1997 kwam Rob erbij voor de brood- en banketafdeling en samen namen ze de bakkerij over.

Geschiedenis

De geschiedenis van bakkerij Mulder gaat veel verder terug. Het is een echt familiebedrijf. In 1946 waren Harm Mulder en zijn vrouw Jannie Mulder de eerste eigenaren. In 1967 namen de ouders van Harry, Roelof en Wapke Mulder, de bakkerij over. Roelof bezorgt overigens nog steeds. En in 1997 was het dus de beurt aan Rob en Harry, die het werk nog steeds met plezier doen.

Samen met het personeel in de bakkerij en in de winkel bereiden ze allerlei lekkere brood- en banketproducten. Zo is er in het aangrenzende deel in de winkel ook gelegenheid om koffie met wat lekkers te nuttigen.

„Bakkerij Mulder is niet meer weg te denken van de Hoofdstraat en is inmiddels een vast begrip geworden”, stelt het personeel. Harry en Rob hopen dit werk nog lang te mogen doen. In 2026 is het opnieuw feest. Dan hoopt Bakkerij Mulder het 80- jarig bestaan te vieren.

Nieuws

menu