Architect uit Groningen presenteert idee voor woningbouw aan Grote Kerk- en Van Echtenstraat

Een impressie van de voorzijde van de woningen aan de Grote Kerkstraat. PDB Design

Hoogeveen – Het staat al best een tijdje braak: het terrein waar ooit garage Bunskoek was gevestigd tussen de Van Echtenstraat en de Grote Kerkstraat. Architectenbureau PDB Design uit Groningen heeft plannen gemaakt voor acht woningen op die plek. Deze week worden de plannen gepresenteerd aan de bewoners.

PDB Design wil acht nieuwe woningen bouwen op de locatie van het autobedrijf. De kavel reikt van de Van Echtenstraat tot aan de Grote Kerkstraat en zal aan beide straten een nieuwe invulling krijgen met vier woningen. ,,Op het binnenterrein wordt voldoende ruimte gecreëerd voor achtertuinen, bergingen en natuurlijk de benodigde parkeerplekken”, vertelt Hans Posthumus.

Posthumus wil duidelijk maken dat het echt nog plannen zijn en dat het bestemmingsplan bij de gemeente nog gewijzigd moet worden. ,,Halverwege het jaar krijgen we pas uitsluitsel. Daarom willen we eerst met de omwonenden in gesprek. Bewoners van de Van Echtenstraat en Grote Kerkstraat hebben een uitnodiging gehad voor de bespreking deze week. We zijn benieuwd wat ze van onze ideeën vinden en we willen samen invulling geven aan de plannen.”

Molensteeg blijft behouden

Een van de geluiden die een bewoner liet horen was dat het jammer was dat de historische Molensteeg dan zou verdwijnen. Hans Posthumus neemt deze zorgen weg. „In het nieuwe plan blijft de verbinding tussen de Van Echtenstraat en Grote Kerkstraat behouden. Net als destijds de historische Molenstreek".