Anton de Lange maakt Wildlands Foto van de Week

De kuikens van een zijdehoen komen na een broedtijd van 21 dagen uit het ei. Foto: Anton de Lange

Anton de Lange uit Hoogeveen bezocht Wildlands direct na de heropening en maakte een schattige plaat van een zijdehoenkip, samen met haar kuikens in de jungle van het Emmer dierenpark. Dit is de Wildlands Foto van de Week geworden.

Zijdehoenders zijn erg rustige dieren. Door een aparte veerstructuur kunnen deze vogels niet vliegen. Die bijzondere veren vormen samen het opvallendste kenmerk van deze kippen. Ze zijn zacht en voelen aan als zijde; vandaar de naam zijdehoen. Het heeft meer weg van harige wol dan van veren.

De kuikens van een zijdehoen komen na een broedtijd van 21 dagen uit het ei. In Wildlands zijn de zijdehoenders te bewonderen bij de Jungle Arena, in de tropische kas Rimbula. Wat niet iedereen weet is dat de huid van zijdehoenders zwartblauw van kleur is. Ook het vlees, de botten en het bloed van deze dieren zijn zwart. Dit wordt hyperpigmentatie genoemd: het gevolg van een genetische afwijking, ook wel bekend als fibromelanose. Dit komt ook bij een paar andere kippenrassen voor. Ook opvallend aan de zijdehoen: het dier heeft vijf tenen aan een poot in plaats van de gebruikelijke vier.

De foto van Anton viel de jury direct op: het is een aandoenlijk tafereel, genomen vanuit een ongebruikelijk standpunt. Namelijk het kikvorsperspectief. Daarbij ligt het standpunt laag bij de grond en gezien het formaat van de kleine kuikens pakt dit op deze foto erg goed uit. Dat heeft de Hoogevener dus goed gezien.

Meedoen


Wildlands is - na een tijdelijke sluiting vanwege de coronamaatregelen - weer open. Heb jij het park alweer bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - voorzien van jouw volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl


Nieuws

menu