Annie Knol 50 jaar in dienst bij Buig Centrale Steenbergen

Jubilaris Annie Knol 50 jaar bij Buigcentrale Steenbergen. André Weima

Hoogeveen - 25 januari 2021 was het precies 50 jaar geleden dat Annie Knol in dienst kwam bij Buig Centrale Steenbergen.

Als 16-jarige solliceerde zij, onder begeleiding van een tante en met het schoolrapport in de hand, bij het Hoogeveense bedrijf. „Heel spannend”, herinnert zij zich. Maar Annie kreeg de baan. Als tiener reed zij op haar brommertje, getooid met een witte sjaal, elke dag naar ‘het Schut’ (de Schutstraat), ongeveer daar waar nu het tankstation van Klok is gevestigd, toentertijd de buren. Een jonge meid te midden van een mannenwereld die draaide om het verwerken van betonstaal.

‘Een bekend gezicht was voldoende’

„Het was de tijd waarin ‘je baas’ je nog naar de bank stuurde om een boodschap en waar de plaatselijke bankdirecteur de namen van zijn klanten precies kende en wist wie wat mocht komen doen. De tijd dat een gezicht dat bekend was, voldoende was. Geen pasjes of een legitimatie en waar een rekeningnummer nog gewoon parate kennis was. De tijd waarin alles met pen en papier gebeurde. Geen mobiele telefoons, geen computers, geen internet, geen e-mail, zelfs de telex was er nog niet. Als je baas op pad ging liet hij een lijstje met namen achter om in geval van nood te weten waar hij eventueel bereikbaar was”, blikt de jubilaris terug.

Annie groeide mee met alle vooruitgang op het gebied van technische ontwikkelingen en is door de jaren heen een ware encyclopedie geworden op het gebied van betonstaal en de administratieve stromen die daarmee gepaard gaan.

‘Inventarisstuk’

Collega’s reageren: „Wie had ooit kunnen bedenken dat Annie, inmiddels 50 jaar verder en met haar pensioenleeftijd in beeld, binnenkort niet meer elke dag op het kantoor zal verschijnen. Met alle respect naar Annie, ze is een ‘inventarisstuk’. We zullen haar ontzettend gaan missen. Dank aan Annie voor haar nimmer aflatende inzet, loyaliteit en betrokkenheid bij BCS en haar collega’s. We gunnen haar alle goeds voor de tijd die voorligt en hopen dat ze daar nog lang van mag en kan genieten.”

Maandagmorgen werd de jubilaris tot haar grote verrassing thuis opgehaald door oud-directeur Steenbergen, die haar destijds ook heeft aangenomen. In een cabriolet werd ze naar de zaak gereden waar ze feestelijk werd onthaald door haar collega’s.