Andries en Alie Klok vieren diamanten bruiloft. 'We hebben veel reden tot dankbaarheid'

Alie en Andries Klok zijn 60 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Andries en Alie Klok uit Hoogeveen waren dinsdag 60 jaar getrouwd. Een blijde dag voor het echtpaar en hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Andries is geboren op 14 februari 1932 in Schuinesloot. Hij groeide hier op en ging na de lagere school, omdat er niet doorgeleerd kon worden, daar ook aan het werk. Na enige jaren verkaste hij naar Kadoelen, nabij Vollenhove. Daar ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Alie ter Meer. Zij is op 15 oktober 1936 in Kadoelen geboren en na de lagere school aan het werk gegaan als hulp in de huishouding.

Omdat Andries in Hoogeveen bij Philips aan het werk kon, zijn ze na hun trouwen gaan wonen aan de Asterstraat in Hoogeveen. Hier zijn hun vier kinderen geboren. Het gezin breidde zich door de jaren heen uit door huwelijk en geboortes van klein- en achterkleinkinderen. „We hebben dan ook veel reden tot dankbaarheid”, vinden ze.

Vrijwilligerswerk

Naast gezin en werk waren beiden volop actief in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) en deden graag vrijwilligerswerk.

Vanuit de Asterstraat zijn zij tien jaar geleden verhuisd naar een appartement aan de Alteveerstraat. Nu wonen zij sinds een jaar beiden in de Westerkim. Ze zijn blij dat er nu voor hen gezorgd wordt en hopen daar samen verder oud te worden. „Samen met onze kinderen zijn wij dankbaar dat God ons op onze levensweg altijd heeft geleid en wij leggen ook de toekomst vol vertrouwen in Zijn zorgende hand.”

Nieuws

menu