Andreas Manna Stichting houdt jaarlijkse pepernotenactie

Kinderen in Oeganda.

Kinderen in Oeganda. Foto: AMS

Vanaf vrijdag 24 september start de Andreas Manna Stichting (AMS) weer met de jaarlijkse huis aan huis verkoopactie van Bolletje pepernoten.

De vrijwilligers brengen ze nog steeds tegen dezelfde prijs bij de mensen thuis, één zakje 1,50 euro en drie zakjes voor 4 euro. De opbrengst van de actie is geheel voor kinderen in Afrika die in nood zijn. Wie niet thuis is mag ook bellen voor een bestelling om zo de kinderen in Afrika toch te helpen.

Ondertussen zijn de vrijwilligers ook alweer druk met de voorbereiding van de Afrikaloop. Deze start op 16 oktober en is aangepast aan de RIVM-maatregelen in verband met COVID-19. De vrijwilligers hebben het zó georganiseerd dat er het hele jaar door acties zijn. Op deze manier wordt geld gegenereerd voor de kinderen in Afrika waarvoor gezorgd wordt. De stichting bestaat al meer dan 25 jaar en werkt uitsluitend met vrijwilligers in Nederland alsook in Afrika.

Kleinschalige en directe manier

Hulp wordt gerealiseerd door op kleinschalige en directe manier hulp te bieden aan straat-, zwerf- en weeskinderen in Kenia. Door de stichting zijn centra voor zorg, medische hulp en onderwijs gebouwd. Aan de kinderen wordt hulp verleend totdat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Daarbij wordt samengewerkt met lokale goed opgeleide Afrikanen. Ook die zetten zich in als vrijwilliger.

Er wordt nog hulp gevraagd bij de verkoop van de pepernoten. voor meer informatie kan men bellen met Ineke Prins, 06-11641907.

De ontwikkelingen van de projecten en de acties zijn te volgen op de website van de AMS: www.andreasmanna.org. Wie een gift wil geven vindt daar ook meer informatie.