Amnesty Hoogeveen houdt Write for Rights

Ook dit jaar opent burgemeester Karel Loohuis de schrijfactie.

Ook dit jaar opent burgemeester Karel Loohuis de schrijfactie. Foto Archief André Weima

Amnesty Hoogeveen houdt zaterdag 10 december van 13.00 tot 16.00 uur de actie Write for Rights in Bibliotheek Hoogeveen.

Tijdens deze schrijfactie op de internationale dag van de mensenrechten zet de werkgroep zich in voor een aantal mensen wereldwijd wiens mensenrechten worden geschonden, zoals gewetensgevangenen. De brieven worden opgestuurd naar de autoriteiten van de landen om zo bewustheid te creëren en hen onder druk te zetten. Daarnaast kan men kaarten sturen naar de mensen zelf om hen steun te geven. Deze mensen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruik maakten van hun recht om te demonstreren. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft.

Write for Rights wordt zaterdag geopend door burgemeester Karel Loohuis in Bibliotheek Hoogeveen. Hiernaast wordt op scholen voor het voortgezet onderwijs in Hoogeveen ook druk meegeschreven, zoals op RSG Wolfsbos.

Voor wie niet in de gelegenheid is om mee te schrijven, biedt de werkgroep de mogelijkheid aan tot het aanvragen van een schrijfpakket. Dit kan onder vermelding van naam en adres bij Hilde Kerssies (secretaris Amnesty Hoogeveen), e-mailadres: hildekerssies@gmail.com en telefoonnummer: 0528-277345.