Amazones succesvol tijdens regiokampioenschappen dressuur

Nienke en Sanne Schonewille (links), Maaike Buning-Wolting (midden), Nienke Schonewille met haar pony Pippin’s Lucky (rechts).  Eigen foto's

Amazones van landelijke rijvereniging en ponyclub De Weideruiters uit Elim en rijvereniging Ceres uit Zuidwolde hebben goed gepresteerd tijdens de selectie en finale van de regiokampioenschappen dressuur. Deze werd gehouden op het terrein van Hippisch Centrum Exloo van donderdag tot en met zaterdag.

Ruiters en amazones vanuit de hele provincie kwamen om mee te dingen naar het Drents kampioenschap in hun klasse. De (reserve) kampioenen vertegenwoordigen de provincie tijdens de Hippiade 2021, het Nederlands Kampioenschap (NK), in Ermelo volgende maand.

Nienke Schonewille reservekampioen

Voor De Weideruiters deden zes amazones mee. Van deze zes gingen er vier door naar de finaledag op zaterdag. Angelique Benjamins en Nienke Schonewille reden beide in de klasse L1 met hun D/E pony’s. Savannah Pieters en Gonnie Oelen-Westenberg dongen met hun paarden respectievelijk in de klasse L2 en Z2 mee naar een kampioensplek.

Nienke Schonewille had tijdens de selectierit op donderdag al met een mooie score van 64,2 procent de derde plek behaald. Geholpen door haar ouders en zus Sanne, die haar tijdens deze dagen coachte, werd ze met haar Pippin’s Lucky op de finaledag tweede met 65,1 procent en mag zich daarmee reservekampioen 2021 noemen. Naast de kampioen Mascha Weinans (65,6 procent) start Nienke in Ermelo tijdens het NK pony’s.

Ceres heeft twee kampioenen

Ceres werd door twee amazones vertegenwoordigd op het NK. Maaike Buning-Wolting wist met haar paard Legolas in de klasse L2 met 69,778 procent de eerste prijs binnen te halen. „Het was een super leuke ervaring”, vertelde de amazone enthousiast. “Ik was best zenuwachtig maar zowel de selectie op vrijdag en de finale op zaterdag liepen hartstikke goed!” Bij de subtop Inter1/Lichte Tour stond Anouk Noordman met Dante’s Glory (67,206 procent) op de hoogste podiumplek. In de kür op muziek reden zij met 62,125 procent naar een tweede plek

De Millenniumruiters uit Zuidwolde vierde trots een reservekampioen in de subtop. Bij de Prix Saint George kon Annemieke Vincourt-Krom met High Society (68,578 procent de tweede plek opeisen. In het Int.1 volgde zij Anouk Noordman met haar Ghio met slecht twee-tiende punt minder (67,010 procent) op een tweede plek.

Foto links: Nienke en Sanne Schonewille

Foto midden: Maaike Buning-Wolting tussen Romy Reinders (2) en Wendy Kuiken (3).

Foto rechts: Nienke Schonewille met haar pony Pippin’s Lucky

Nieuws

menu