Alzheimercafé in Hoogeveen gaat na een lange sluiting weer open

Alzheimercafé Hoogeveen opent deuren weer op 2 september. Foto: Alzheimer Nederland

Na de coronastop van bijna een jaar gaan de deuren van buurtgebouw Het Oor in Hoogeveen op donderdag 2 september om 19.00 uur weer open voor bezoekers van het Alzheimercafé.

Tijdens de eerste coronagolf was het café open om te praten over de gevolgen van corona en alle maatregelen die er werden getroffen. Mede omdat voor mensen met dementie en voor hun naasten het deze tijd allemaal nog iets vervelender is. „Tijdens dit gesprek brachten velen hun ervaringen mee en werd de problematiek hogerop in de politiek en bij Alzheimer Nederland aangekaart”, blikt Joke Vliegenthart namens het Alzheimercafé Hoogeveen terug. Deze problematiek werd deels opgelost in de tweede golf door soepelere bezoekregelingen.

De derde golf ebt op dit moment langzaam weg. Op 20 september worden de coronamaatregelen stap voor stap afgebouwd. Als de anderhalve meter en de mondkapjes in het openbaar verdwijnen kan het Alzheimercafé ook weer volledig open.

Blij weer te kunnen starten

De laatste maanden kon het Alzheimercafé niet open voor fysieke bijeenkomsten maar voorzag Alzheimer Nederland de leden online van een samenkomst. Alzheimercafé Hoogeveen is blij weer te kunnen starten. Vliegenthart: „De kracht van het café is de mix van bezoekers, mensen met dementie en hun naasten. Hier kan eenieder zijn of haar ervaring of informatie delen met werkgroep-leden, casemanagers en andere zorgmedewerkers.”

Oud-huisarts Truus Luten te gast

In het Alzheimercafé wordt elke maand aandacht besteed aan een bepaald thema waarvoor een professional wordt uitgenodigd. Op 2 september komt oud-huisarts dr. Truus Luten- van Overbeeke te gast. Zij is kader- en huisarts ouderengeneeskunde en behandelt onder leiding van de nieuwe gespreksleider Bianca Bentum het thema ‘vergeetachtigheid of dementie’.

Het Alzheimercafé hoopt de trouwe bezoekers terug te zien en veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. In verband met corona is het Alzheimercafé nu nog verplicht zich te houden aan een bepaald aantal bezoekers. Aanmelden kan bij de gespreksleider via b.bentum@treant.nl of tel: 0653400808.

Nieuws

menu