Alzheimercafé Hoogeveen: Wat als thuiswonen niet meer gaat

Het Alzheimercafé Hoogeveen in Het Oor is 4 november weer geopend.

Het Alzheimercafé Hoogeveen in Het Oor is 4 november weer geopend. Foto: Eigen foto

De verzorging van iemand met dementie wordt vaak zwaarder naarmate de ziekte erger wordt. Zeker als de naaste na verloop van tijd 24 uur per dag zorg en aandacht nodig heeft. Opname in een zorginstelling is dan meestal onvermijdelijk, maar dat is een moeilijke beslissing. Hoe bereid je je voor als opname van je naaste in zicht komt?

Op 4 november is Gerja Zomer gastspreker in het Alzheimercafé in wijkgebouw Het Oor te Hoogeveen. Zij is locatiemanager bij het ‘Dagelijks Leven’, een woonlocatie voor mensen met dementie in Oosterwolde. Daarvoor was zij werkzaam als casemanager dementie. Gerja legt uit wanneer mensen in aanmerking komen voor zo’n woonlocatie en welke stappen er genomen moeten worden en welke indicatie daarvoor nodig is.

Alzheimercafé Hoogeveen is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden met een Coronatoegangsbewijs.

Buurtcentrum Het Oor is gevestigd aan de Van Goghlaan 7. Het Alzheimercafé is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Op de boekentafel vindt men tal van boeken, brochures en informatiefolders.