Paviljoen Schoonhoven in Hollandscheveld organiseert Nieuwjaarsduik, met muts, chocomel, soep, vuurschalen én kinderactiviteiten

Nieuwjaarsduik Schoonhoven.

Nieuwjaarsduik Schoonhoven. André Weima

Het nieuwe jaar fris beginnen met een koele duik? De enige georganiseerde nieuwjaarsduik is dit jaar bij Paviljoen Schoonhoven. De inloop is vanaf 11.15 uur, de starttijd van de duik is om 12.00 uur.

De nieuwe directeur van het restaurant bij de recreatieplas Patrick Mayer heeft er helemaal zin in. „Met z’n allen aftellen, trappelend wachten op het startschot en dan een goede plons nemen in het water. Hierna gelijk opwarmen bij een vuurtje met een echte Unox muts op je hoofd en een warme kop erwtensoep in je handen. Als je voldoende bent opgewarmd is het tijd voor de nieuwjaarsborrel”, laat hij weten.

Voor de kinderen is er volop vermaak tijdens de duik en borrel. Genieten van warme chocolademelk en oliebollen. Ondertussen knutselen en chillen bij een beamer met film. Bij de vuurschalen kunnen kinderen marshmallows roosteren.

Meedoen is gratis en voor iedereen. Om 12.00 uur zal het startschot klinken voor de duik. Ook kijkers zijn uiteraard welkom.

Nijstad

Andere jaren is er ook bij Nijstad een nieuwjaarsduik gehouden. Vanuit Paviljoen Nijstad is geen duik georganiseerd. Het paviljoen is tot en met 3 januari gesloten. Eigenaar Henri Offerein weet niet of er een groep is die er een duik neemt. De poort is in ieder geval wel open.