Alle huisdieren moeten gechipt worden | Stelling van de week

Minister Adema wil dat katten worden gechipt en geregistreerd

Minister Adema wil dat katten worden gechipt en geregistreerd Foto ANP

Katteneigenaren worden binnenkort verplicht om hun huisdieren te chippen en te registreren. Dit heeft minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, afgelopen donderdag bekendgemaakt.

Wanneer deze chipplicht wordt ingevoerd is nog niet duidelijk. De minister gaat het plan eerst uitwerken voordat hij het indient bij de Tweede Kamer. Het ministerie hoopt dat onder meer vermiste katten op deze manier sneller worden herenigd met hun eigenaren, dankzij de chip. Jaarlijks worden er zo’n 62.500 katten als vermist opgegeven.

Een chip is een buisje, zo groot als een rijstkorrel. De dierenarts brengt met een naald de chip onder de huid aan. In de chip zit een registratienummer opgeslagen die staat gekoppeld met de gegevens van de eigenaren. De chip heeft geen invloed op de gezondheid en het welzijn van het huisdier.

Maar zouden niet alle viervoeters gechipt moeten worden? Honden raken ook wel eens vermist en met een chip is op die manier sneller uit te lezen wie de eigenaar is. Wat vind jij? Reageer op de stelling hieronder!