Alfie, al jaren oud maar nog altijd zeer geliefd bij bewoners | Treant deelt innovaties in proeftuin Huis van Verbinding (deel 2)

In het nieuwe Huis van Verbinding in Weidesteyn worden ervaringen met innovatieve ‘snufjes’ door de medewerkers met elkaar gedeeld. In een van de vleugels van het verpleegtehuis van Treant zijn diverse kamers ingericht met ‘innovatieve snufjes’ die binnen Treant worden bedacht, getest en bij ‘goedkeuring’ ook breder worden ingezet. In deze proeftuin kunnen verzorgenden of andere medewerkers de producten bekijken en uitproberen. Bijvoorbeeld in de snoezelkamer.

Weidesteyn Innovaties komen samen in het nieuwe Huis van Verbinding van Treant.

Weidesteyn Innovaties komen samen in het nieuwe Huis van Verbinding van Treant. Foto: Andre Weima Fotografie

Zodra je over de drempel van de snoezelkamer stapt, drappeert de rustige sfeer zich als een mantel om je heen. Een prettig frisse geur, new age-achtige muziek klinkt zacht uit de boxen. Je blik wordt automatisch getrokken naar de betoverende abstracte beelden die worden geprojecteerd op de muur. Het is nog vroeg tijdens de presentatiedag voor de pers en fotograaf André Weima stelt de projectie samen met psycho geriatrisch begeleidster Antonie van Turnhout nog scherper.