Alfa-college start nieuwe opleiding Vakman-ondernemer

Docenten Sandra Pieters en Ben Batterink bij een voorlichting in bibliotheek Hoogeveen. Foto: Alfa-college

Het Alfa-college in Hoogeveen start in augustus 2021 met een nieuwe opleiding: Vakman-ondernemer. De opleiding bereidt studenten in één jaar voor op het zelfstandig ondernemerschap.

In de eenjarige opleiding Vakman-ondernemer worden studenten klaargestoomd om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. De opleiding is een gedegen voorbereiding op het ondernemerschap, waarbij alle facetten van het ondernemen de revue passeren: wet- en regelgeving, marketing, financieel beheer, sales, communicatie en personeel.

Ben Batterink is projectleider van de opleiding en vertelt: „Er is enorm veel potentie en ambitie onder jongeren om een eigen bedrijf te starten. Sommigen doen dat ook al tijdens hun studie. Maar ook studenten van bij voorbeeld techniek, schoonheidsverzorging, horeca of bouwkunde willen graag voor zichzelf aan de slag. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Het vak heb je onder knie, deze opleiding biedt een perfecte aanvulling op het vakmanschap dat je al bezit. De skills hebben ze, wij leren ze de kneepjes van het ondernemerschap.”

Belangstellenden kunnen dinsdag 22 juni terecht op de fysieke -coronaproof- informatieavond. Aanmelden is verplicht en kan via alfa-college.nl/vakman-ondernemer.

Vooropleiding en leerweg

De opleiding is toegankelijk met een mbo-opleiding op niveau 3 of 4 en kan gevolgd worden in een BOL en BBL-variant. Wie voor een BBL-traject kiest, is in dienst van een bedrijf en volgt daarnaast, één dag in de week, theorie op school. Bij de BOL-leerroute gaan de studenten naar school en volgen daarnaast stages.