Alfa-college opent deuren tijdens open dag

Het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen.

Het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen. Foto: Alfa-college

Het Alfa-college opent op woensdag 17 november haar deuren voor iedereen die zich oriënteert op een mbo-vervolgstudie. De open dag start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Uiteraard wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.

„Een open dag is en blijft dé manier om alles te weten komen over de school, de opleidingen en de mensen die er studeren en werken.” Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk is heel stellig: „Dat wil je natuurlijk het liefst in het echt doen en niet online, zoals we het afgelopen jaar moesten organiseren. Sfeer proeven, elkaar echt zien en spreken en dan ook nog in ons prachtige gebouw aan de Voltastraat, wat circulair en duurzaam verbouwd is. En natuurlijk ook op de locatie KARgo!, al jaren een toplocatie voor opleidingen voor Motorvoertuigentechniek en Transport en Logistiek. Ik verwacht dat we veel jongeren en hun ouders kunnen begroeten.”

Opleidingen bezoeken en rondkijken

Op de open dag kan al heel gericht opleidingen worden bezocht, maar rustig rondkijken en je laten inspireren en informeren over de mogelijkheden kan natuurlijk ook. Decanen/loopbaanadviseurs zijn aanwezig om te helpen bij het vinden van de juiste opleiding en vragen te beantwoorden over vooropleidingseisen, kosten, et cetera.
Naast vmbo-leerlingen zijn ook havisten welkom. Wie het derde jaar havo heeft afgerond kan de keuze maken om verder te gaan met een mbo-opleiding. Voor sommige leerlingen is deze praktijkgerichte route prettiger dan de theoretische.

Bij KARgo!, aan de Stroom, kan men terecht voor de opleidingen Auto- en Bedrijfsautotechniek en Transport en Logistiek. Aan de Voltastraat worden de opleidingen voor Zorg, Welzijn, Assistenten in de Gezondheidszorg, Techniek, Ict, Haar- en Schoonheidsverzorging, Brood en banket, Horeca, Recreatie en Evenementen, Uniformberoepen, Dienstverlenende beroepen, Business School (handel en ondernemen, administratie) aangeboden.

Aanmelden voor de open dag kan via www.alfa-college.nl . Op dit moment geldt dat toegang mogelijk is zonder coronatoegangsbewijs, een mondkapje is wel verplicht bij verplaatsen. Mocht dit wijzigen dan wordt dit bekendgemaakt via de website en social media.