Alfa-college in Hoogeveen opent officieel de deuren van circulair verbouwde school: planetproof opleiden wordt speerpunt

Het Alfa-college in Hoogeveen.

Het Alfa-college in Hoogeveen. Foto: Eigen foto

Met een tweedaagse opening wordt de circulair verbouwde school van het Alfa-college in Hoogeveen officieel in gebruik genomen. Het vernieuwde onderkomen sluit naadloos aan op de aangescherpte onderwijsvisie van de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Op woensdag 29 september vindt de officiële opening voor genodigden plaats en op donderdag 30 september is er een groots Open Huis, waarbij iedereen welkom is. Wie het Open Huis wil bezoeken kan zich aanmelden via alfa-college.nl/openhuis.

De maatschappelijke opgave rondom de duurzaamheid vraagt ook om een nieuwe kijk op beroepsonderwijs. Het Alfa-college pakt die handschoen op en gaat planetproof opleiden. Hier leren de makers van morgen om op een zinvolle manier handen en voeten te geven aan een betere wereld.

Samen meer waarde creëren voor een betere wereld

Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur: „Ik ben trots op wat we hier hebben neergezet. Niet alleen een prachtig vernieuwd schoolgebouw wat we duurzaam en circulair hebben verbouwd, maar ook dat het helemaal aansluit bij de visie van het Alfa-college: Samen creëren wij meer waarde voor een betere wereld. Daarmee zeggen we ook dat we dat niet alleen doen, we hebben elkaar nodig. In ons onderwijs gaat deze visie een steeds grotere rol spelen, waarbij we onszelf en onze studenten voortdurend bewust maken van wat wij kunnen bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door te werken aan duurzame oplossingen.”

Open Huis

Het Alfa-college biedt iedereen de gelegenheid om op donderdag 30 september kennis te maken met de vernieuwde leeromgeving. Belangstellenden kunnen via een vooraf uitgekozen tijdslot het schoolgebouw bezoeken voor een rondleiding om te zien waar studenten en medewerkers leren en werken. Aanmelden kan via alfa-college.nl/openhuis. Conform de coronamaatregelen is toegang mogelijk met een coronatoegangsbewijs.