Alfa-college in Hoogeveen opent deuren voor open dag

Het Alfa-college. Foto: Alfa-college

Het Alfa-college in Hoogeveen houdt op woensdag 9 maart een open dag. Eindelijk weer een échte open dag., want voorlichting geven doe je het liefst zo persoonlijk mogelijk.

Omdat er geen bijzondere maatregelen meer zijn, kunnen de opleidingen zich weer optimaal presenteren. Ook medewerkers van bedrijven en instellingen zijn aanwezig om uitleg te geven over het toekomstige vakgebied waarvoor de studenten worden opgeleid. De open dag is bestemd voor eindexamenleerlingen van het vmbo, maar ook derdejaars leerlingen, havisten en natuurlijk ouders/verzorgers zijn welkom aan de Voltastraat 33 en/of de Stroom 3(KARgo!). Ook wordt informatie gegeven over de mogelijkheden voor nascholing of een cursus. Vooraf aanmelden kan via www.alfa-college.nl .

Hulp bij kiezen

Een keuze maken voor een vervolgopleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Studenten kunnen daar goed bij helpen. Zij vertellen waarom zij voor een opleiding op het Alfa-college hebben gekozen en hebben een eerlijk verhaal over hun opleiding en ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Wie nog niet weet welke richting hij of zij op wil, kan met een van de loopbaanadviseurs (decanen) spreken. Zij helpen stap voor stap van oriëntatie naar keuze en beantwoorden vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding en de kosten.

Twee locaties

Voor opleidingen in Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek kan men terecht bij KARgo!, de Stroom 3. Voor alle andere opleidingen is men welkom aan de Voltastraat 33.

Nieuws

menu