Alfa-college in Hoogeveen ontvangt als eerste in Drenthe het SDG House-predicaat

Hans Kuipers overhandigt het predicaat aan Jan Berend van der Wijk. Foto: Tim van Veen

Het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen heeft afgelopen donderdag als eerste in Drenthe het SDG House-predicaat ontvangen. Onder grote belangstelling ontving Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college Hoogeveen, het predicaat uit handen van Hans Kuipers, gedeputeerde van de provincie Drenthe.

Het predicaat is meer dan een keurmerk. Met dit predicaat laat het Alfa-college, aan iedereen die de school binnentreedt, zien dat de school bezig is met impact maken. „Hier gebeurt het”, vertelde Van der Wijk trots. „Onze studenten zijn onze ambassadeurs. We nemen de SDG-thema’s mee in ons onderwijs en werken daarbij nauw samen met overheid en het bedrijfsleven.”

Na het officiële moment luisterden de genodigden naar verhalen van Hugo G. von Meijenfeldt, coördinator Duurzame Ontwikkelingsdoelen bij het Ministerie van Buitenlande Zaken, Rens Heestermans, docent van het Alfa-college en Bart Joling, directeur van marketingbureau Ten Stripes.

Alle genodigden deden maakten ook deel uit van een expeditie: Expeditie Toekomst. Met de handen in een reiskoffer, met daarin een reisgids, landkaart en een versnapering om grenzen te verleggen, gingen de aanwezigen in groepen met elkaar het gesprek aan over hun doelen en dromen.

Bronzen plaquette

De aanwezige wethouders kregen de eer om aan het einde van de middag de SDG-certificaten uit te reiken aan een aantal ondernemers. Werner ten Kate, wethouder gemeente Hoogeveen mocht een SDG-certificaat uitreiken aan Bouwbedrijf Hunebouw, die het Alfa-college duurzaam heeft verbouwd. Ook DOC33 mocht een bronzen plaque in ontvangst nemen. Kirsten Ipema, wethouder gemeente Noordenveld reikte het certificaat uit aan de Eerste Wijk (Veenhuizen), Koffielust (Veenhuizen) en Spandaw Mode (Roden). Tot slot deelde wethouder Jeroen Huizing van gemeente Coevorden een certificaat uit aan installatiebedrijf Vriend BV.

Nieuws

menu