Alfa-college heeft een eigen Glazen Huis: Studenten en docenten maken live-radio voor het goede doel

Van links naar rechts: Gita Lopulisa, Kim de Jonge en Hetty Luppes.

Van links naar rechts: Gita Lopulisa, Kim de Jonge en Hetty Luppes. Foto Alfa-college

Het Alfa-college in Hoogeveen heeft drie dagen een Glazen Huis in de kantine staan. Studenten, docenten en medewerkers van de mbo-school maken samen live-radio voor het goede doel; de Voedselbank.

Elke dag wordt er voor een paar uur live-radio gemaakt. Tijdens deze uitzendingen kunnen plaatjes worden aangevraagd via het nummer 0682506092 of via het Servicepunt in het gebouw aan de Voltastraat. De plaatjes kunnen worden aangevraagd vanaf 1 euro. Ook kunnen er producten worden gedoneerd die overbodig zijn voor een ander. Het gaat wel om lang houdbare producten.

Tijdens deze drie dagen worden er verschillende acties op touw gezet om nog meer geld in te zamelen. Zo is er een flesseninzamelactie, kan er een smoothie worden gemaakt, nagels laten lakken en worden er kerstbomen en loten verkocht. Benieuwd geworden? Elk dagdeel veranderen de dj’s in het Glazen Huis waardoor er ook een variatie aan stemmen te horen is. Meestal zijn dit koppels studenten. Meekijken kan via deze link. De tussenstand op maandag was 141,50 euro.