Albert en Alie Santing-Mol zijn 60 jaar getrouwd: 'Onze (klein)kinderen zijn onze grootste trots'

Echtpaar Santing-Mol is 60 jaar getrouwd.

Echtpaar Santing-Mol is 60 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Albert Santing (83) en Alie Santing-Mol (82) uit Elim zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Een mooie mijlpaal.

Albert en Alie hebben elkaar ontmoet in De Open Deur in Elim. Er was op dat moment een markt waar Alie samen met een vriendin naartoe was gegaan. Albert en Alie, beiden op dat moment nog erg jong met hun 15 en 14 jaar, hadden daar voor het eerst contact. Na acht jaar verkering te hebben gehad zijn Albert en Alie in het huwelijksbootje gestapt. De bruiloft was op 13 december 1961.

Albert heeft van jongs af aan bij zijn ouders op de boerderij gewerkt en is daarna overgestapt naar een baan voor een Duitse firma, de Deutag, die gasboringen verricht. Tijdens zijn jaren bij Deutag reisde hij veel naar andere landen om daar te boren en was daarom niet veel thuis. Op zijn 55ste kon Albert met de vut. Alie werkte ook bij haar ouders, maar heeft later in de melkfabriek gewerkt. ‘s Morgens vroeg moest zij bij de boeren langs om monsters van de melk te halen, soms al om 05.00 uur in de ochtend.

Op het voetbalveld

Albert en Alie hebben samen vier kinderen gekregen. Nu zijn ze al jaren opa en oma van zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. „Zij zijn onze trots”, vertelt het echtpaar. „We staan elk weekend op het voetbalveld om onze kleinzonen aan te moedigen en dat vinden we prachtig.” Naast het zorgen voor de kleinkinderen zijn Albert en Alie samen vaak in de tuin te vinden. „We hebben een grote tuin en die onderhouden we nog altijd samen. Als het mooi weer is dan zijn wij eigenlijk altijd daar te vinden.”