Albert Metselaar uit Hoogeveen start een gespreksgroep voor partners van vrouwen met autisme

Het hersengebruik van autistische mensen verschilt van dat van andere mensen. Foto: Pixabay

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) start begin 2022 in Hoogeveen een gespreksgroep voor partners van vrouwen met een autismespectrumstoornis.

‘In deze groep ontmoeten de partners van vrouwen met autisme elkaar en is er een veilige sfeer om persoonlijke ervaringen rond autisme te delen’, vertelt Albert Metselaar. Hij gaat de gespreksgroep leiden met persoonlijke ervaring als mantelzorger op het gebied van autisme. Hij is 7 jaar mantelzorgconsulent geweest in de GGZ en verpleegkundige en trainer in de psychiatrie.

Zelf je grenzen bepalen

Tot op heden waren er volgens Metselaar wel gespreksgroepen voor vrouwen van mannen met autisme, maar niet voor partners van vrouwen. ‘Als partner van een vrouw met autisme kom je bij jezelf, bij je partner en in je relatie wellicht dingen tegen waarover je misschien meer wilt weten. Of die je zou willen delen met anderen die in een soortgelijke situatie verkeren. Er wordt niet meer van je gevraagd dan je zelf wilt vertellen. Ook in de gespreksgroep zelf, bepaal jij zelf je grenzen.’

De gespreksgroep komt maandelijks samen op een vaste locatie in Hoogeveen. Je kunt meedoen aan de gespreksgroep als je lid bent van de NVA of lid wordt. Twijfel je nog? Je mag drie keer op proef meedraaien om te kijken of het iets voor jou is. Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers.

Aanmelden kan via secretaris.NVA.GroningenDrenthe@autisme.nl

Nieuws

menu