Afrikaloop vrijdagavond succesvol afgesloten in Echten

De Afrikaloop 2021 sloot vrijdag af en heeft het voorlopige bedrag van 19.000 euro opgeleverd

De Afrikaloop 2021 sloot vrijdag af en heeft het voorlopige bedrag van 19.000 euro opgeleverd Foto: Wilma van der Vinne

De Afrikaloop sloot vrijdag af met een voorlopig opgehaald bedrag van 19.000 euro. Dit bedrag zal de komende tijd nog oplopen omdat toegezegde bijdragen nog niet allemaal zijn geïnd.

Op zaterdag 16 oktober was de start van de Afrikaloop bij YuMe in Hoogeveen. Het was de zestiende keer dat de Afrikaloop werd georganiseerd door Andreas Manna Stichting (AMS). Dit jaar werden er andere start- en finishplaatsen aangedaan dan voorgaande jaren.

„De wandelaars genoten van het veelal mooie wandelweer, de prachtige routes en de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking. Dr vrijwilligers van de Afrikaloop hebben de wandelaars tijdens de tocht goed verzorgd. Het waren in totaal zeven prachtige wandeldagen en er is zeker genoten van de Drentse natuur”, vertelt Ineke Prins. Voor de weekwandelaars was er op de finish de welbekende Drentse kei als aandenken aanwezig.

De opbrengst van het wandelevenement is geheel voor de straat- en weeskinderen in Kenia. Voor deze kinderen zorgt AMS als meer dan 30 jaar. Doordat AMS uitsluitend met vrijwilligers werkt en de grootste kostenposten worden betaald door een sponsor, kan het hele bedrag besteed worden aan de kinderen in nood.

De organisatie van de Afrikaloop kijkt terug op een geslaagde en mooie week.