Afrikaloop in Hoogeveen gaat in oktober door met nieuwe routes. Andreas Manna Stichting hoopt een flink bedrag binnen te halen voor arme kinderen in Kenia

De Afrikaloop komt langs Drentse natuur.

De Afrikaloop komt langs Drentse natuur. Andreas Manna Stichting

De Afrikaloop gaat door. De Andreas Manna Stichting houdt de wandelweek van 16 tot en met 22 oktober. Deelnemers kunnen de hele week meelopen, maar kunnen ook kiezen voor bijvoorbeeld een of twee dagen.

De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats en er zijn nieuwe routes uitgezet. De eerste dag is de start in Hoogeveen, daarna vervolgens in de Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse en Echten. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 verschillende afstanden: 10, 15, 25 en 35 kilometer. Langs de routes zijn meerdere pauzeposten.

Overnachten

Er is een mogelijkheid tot overnachten op minicamping Schonewille in Nieuweroord. ‘De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Wel moeten de deelnemers dan zorgen voor een caravan, tent of camper’, vertelt woordvoerder Ineke Prins in een persbericht.

Het bedrag dat wordt opgehaald met de wandelweek is voor kansarme kinderen in Kenia.