Ad fundum René! Hoogeveense zanger scoort na 3 jaar platina voor Atje voor de sfeer

Taart van de week voor René Karst.

Taart van de week voor René Karst. Foto: Andre Weima Fotografie

Nananananana, nanana, Atje voor de sfeer, voor de sfeer, Atje voor de sfeer. Wie kent het niet, het studentikoze feestnummer van René Karst uit Hoogeveen? Zelfs kroonprinses Amalia liet in het boek dat Claudia de Breij over haar schreef weten dat het een van haar lievelingsnummers is. En met haar vele anderen. In iets meer dan drie jaar tijd is het nummer meer dan 20 miljoen keer gestreamd.

Voor het bereiken van deze mijlpaal werd de Hoogeveense zanger afgelopen weekend, tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome, verrast met een platina award voor zijn megahit Atje voor de sfeer.

Voor deze prestatie krijgt de Hoogevener de Taart van de Week van bakker Mulder. Immers: ‘Liever te dik in de kist dan een feestje gemist’.

René Karst slaagt er keer op keer in nummers uit te brengen die aanslaan. Sommige mensen stellen zelfs dat Atje voor de sfeer de nationale feesthymne is. Voor wie het niet wist: atje is een verwijzing naar ad fundum, het in een keer ledigen van je glas.. Daarbij maakt het volgens de Hoogeveense zanger niet uit wat er in dat glas zit, een shotje, pils frisrank of water. „Een atje zorgt altijd voor de sfeer”, aldus de goedlachse zanger.