Actualiteiten bij de Volksuniversiteit Hoogeveen

Eigen foto

Hoogeveen - De taalcursussen bij Volksuniversiteit Hoogeveen zijn gestart en de eerste lezingen zijn geweest. Oktober is een maand vol activiteiten; het aanbod is divers.

De meeste schilders worden bij hun achternaam genoemd. Maar dat geldt niet voor Van Rijn. Op 17 oktober vertelt Han van Hagen uitgebreid over Rembrandt en andere schilders uit de 17e eeuw.

Op 17 oktober is er ook de lezing van Gerard van der Laan over Carmen. Deze opera van Bizet wordt op 24 oktober in De Nieuwe Kolk in Assen opgevoerd; de lezing is een mooie voorbereiding daarop. Wie de lezing in Hoogeveen niet kan bijwonen, kan ook nog terecht in de Bibliotheek van Emmen op 22 oktober, waar Van der Laan zijn lezing over Carmen verzorgt.

Biologielessen met practicum

Nieuw in het aanbod van de Volksuniversiteit zijn de biologielessen met practicum. In deze driedelige cursus wordt onderzocht hoe het hart werkt en hoe een oog en een gewricht er van binnen uitzien. Boeiende lessen, waarbij de deelnemers ook zelf aan het snijpracticum deelnemen. Deze korte cursus start eind oktober. 

Eind oktober is de eerste van de serie van drie lezingen van Gerard van der Laan over de werken van Beethoven. Met recital.

Meer informatie over deze en andere activiteiten van de Volksuniversiteit in Hoogeveen en in Emmen is te vinden op www.volksuniversiteithoogeveen.nl. 

De Volksuniversiteit is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger die de rol van cursuscoördinator wil vervullen voor activiteiten op het gebied van kunst en cultuur en culinair en leefstijl. Heeft u belangstelling? Dan kunt u een e-mail sturen naar de voorzitter,  voorzitter@vuhoogeveen.nl

Nieuws

menu