Accountantskantoor tijdelijk omgevormd tot expositieruimte: 'Kunst en accountancy ligt dichter bij elkaar dan je denkt'

Van Gogh kunst bij accountantskantoor.

Van Gogh kunst bij accountantskantoor. Foto Mulderij&Partners

Bij Mulderij & Partners in Hoogeveen staat sinds vorige week een expositie over Van Gogh.

Jan Mulderij: „Bij Mulderij & Partners zijn wij accountants van de regio. We willen toegankelijk zijn, zodat zoveel mogelijk ondernemers ons kunnen benaderen. Die ondernemers zijn met hun bedrijven belangrijk voor de regio, daarom helpen wij ze groeien en ontwikkelen. Hiermee willen we bijdragen aan een economisch gezonde, maar ook levendige omgeving. Maar niet alleen ondernemers spelen hierin een prominente rol. Ook sport, onderwijs en cultuurbehoud zijn belangrijke onderdelen. Door het laatstgenoemde kwamen we in contact met het Van Gogh Huis Drenthe, waar we trotse sponsor van zijn. Vrijwilligster bij het huis en kunstenares Hillie Ebelties schildert Van Gogh na en wij hebben sinds de uitbreiding van ons pand in 2013 een glazen sluis die de voormalige burgemeesterswoning koppelt aan het aangrenzende woonhuis.”

Sluis wordt expositieruimte voor klanten

„Ik had al langer de wens onze herkenbare sluis ter beschikking te stellen aan kunstwerken. In het kader van het Van Gogh jaar 2023 en onze band met het Van Gogh Huis Drenthe Veenoord/Nieuw Amsterdam, viel het op zijn plek.”

De komende tijd zijn de nageschilderde Van Gogh’s vanaf buiten te bewonderen voor passanten en van dichtbij voor klanten en bezoekers van Mulderij & Partners Accountants & Adviseurs.