Aanvraag vergunning voor arbeidsmigranten in Hoogeveens ondernemershotel ingetrokken

Wie de vergunning heeft aangevraagd voor De Compaen is onbekend.

Wie de vergunning heeft aangevraagd voor De Compaen is onbekend. Google Streetview

De onbekende partij die bij de gemeente Hoogeveen een vergunning heeft aangevraagd voor het onderbrengen van arbeidsmigranten in ondernemershotel De Compaen heeft zich teruggetrokken. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

Beheerder Roelof Linde, die erg onaangenaam verrast was door de vergunningsaanvraag, werd eerder deze week door de gemeente ingelicht. Hij gaf het door aan pandeigenaar Wim de Vries van Vastgoed Noord-Nederland. Beiden vonden dat de gemeente hen ook had moeten inlichten over de vergunningsaanvraag, omdat zij respectievelijk de exploitant en de eigenaar zijn.

Ze kwamen erachter door publicatie van de aanvraag op gemeentepagina Het Torentje in de Hoogeveensche Courant twee weken geleden . Het bericht veroorzaakte onrust onder de veertig ondernemers in De Compaen en enkele potentiele nieuwe ondernemers die een ruimte wilden huren in De Compaen haakten volgens Linde af.

Onduidelijkheid

Wie de vergunningsaanvrager was, mocht de gemeente vanwege de privacywet niet bekendmaken, zei een woordvoerster vorige week. Ze liet ook weten dat het iedereen vrij staat om een zo’n aanvraag in te dienen, ook al is hij of zij niet de eigenaar van het pand. De gemeente is bovendien niet verplicht de eigenaar en exploitant erover in te lichten.

Op nieuwe vragen van deze krant over waarom de aanvraag is ingetrokken en of er contact tussen de gemeente en de aanvrager van de vergunning is geweest, was de gemeente vrijdag niet in staat te reageren.

‘Probleem vanzelf opgelost’

Wim de Vries, die het pand al een paar jaar in de verkoop heeft, is blij dat de onbekende aanvrager zich heeft teruggetrokken „Misschien is hij afgehaakt vanwege de ophef? Zeg het maar... Het probleem heeft zichzelf in ieder geval opgelost.”

De Vries is naar eigen zeggen in gesprek met potentiele kopers voor het ondernemershotel aan de De Vos van Steenwijklaan. Zij willen De Compaen volgens hem voortzetten zoals het nu is. In het gebouw zitten onder meer een evenementenbureau en een escaperoom.