Aantal elektrische auto's in jaar tijd met 45 procent gestegen; Hoogeveen kreeg er 364 elektrische auto's bij

In Hoogeveen rijden 364 mensen elektrisch.

In Hoogeveen rijden 364 mensen elektrisch. Foto: Foto Pixabay

In een jaar tijd is het aantal elektrische auto’s in ons land met 45 procent gestegen. In september vorig jaar reden er 208.554 elektrische auto’s door Nederland. Dit aantal is dit jaar gegroeid tot 303.208. In Hoogeveen kwamen er dit jaar 364 elektrische auto’s bij. Dit blijkt uit onderzoek van TechTiek.

In het Klimaatakkoord staat dat Nederland in 2030 minimaal 49 procent minder CO2 moet uitstoten. Schoon vervoer helpt die doelen bereiken. De ambitie van de overheid is om voor dat jaar 1.9 miljoen elektrische auto’s te laten rijden in Nederland. Per 10.000 inwoners rijden er 172 inwoners volledig elektrisch. In vrijwel alle delen van het land is dit aantal gestegen. Echter stijgt het aantal elektrische personenauto’s procentueel elk jaar minder hard. Absoluut gezien komen er elk jaar wel steeds meer bij.

Per provincie is het aantal erg ongelijk verdeeld. Voornamelijk in het westen van het land en in Noord-Brabant wordt er veel elektrisch gereden. Noord-Brabant staat nu aan de kop met in totaal 53.349 elektrische personenauto’s. Vlak daarachter staat Noord-Holland. Zeeland is de provincie waar het minst met een elektrische auto wordt gereden. In Drenthe rijden er op dit moment 6573 elektrische auto’s rond maar groeien de aantallen wel relatief snel. In Hoogeveen rijden op dit moment 364 mensen elektrisch. Dit is een toename van bijna 83 procent ten opzichte van vorig jaar.