Aannemer zet app in bij communicatie wegwerkzaamheden Middenveldweg

Impressie van de toekomstige situatie bij de aansluiting van de A28 op de Middenveldweg. Fietsers moeten hier straks twee keer oversteken Foto: Goudappel

De werkzaamheden aan de herinrichting van de Middenveldweg gaan 23 augustus van start. Dat zal hinder veroorzaken voor verkeer dat bij Fluitenberg de A28 op wil, bedrijven gevestigd aan de Wieken en de Stroom en voor aanwonenden. NTP, de aannemer die het project gaat uitvoeren, zet een speciale app in om informatie te geven over de werkzaamheden en alternatieve routes.

De app van NTP wordt vaker gebruikt bij grote projecten en zal ook worden ingezet voor de Middenveldweg, vertelt woordvoerster Anke Volkerink van NTP. „In de app geven we algemene informatie en ook updates over de planning en omleidingen. Wie zijn telefoon daarvoor instelt kan ook pushberichten ontvangen.” Ook gaat NTP zorgen voor nieuwsbrieven.

Het officiële startsein voor de omvangrijke werkzaamheden aan een van de belangrijkste verkeersaders van de gemeente Hoogeveen wordt gegeven op 15 juli. Aannemer NTP uit Hattem begint op 23 augustus na de bouwvak met het grote werk. In totaal wordt een traject van ruim 600 meter onder handen genomen. Te beginnen bij de kruising met De Stroom.

„Aan de Stroom zijn meerdere bedrijven gevestigd die hinder zullen ondervinden”, vertelt Volkerink die net diverse bedrijven in Hoogeveen heeft bezocht. Het bedrijf vindt het belangrijk om ook persoonlijk contact te hebben met ondernemers die met de wegwerkzaamheden te maken hebben. „Zodra de app voorzien is van de juiste informatie over de Middenveldweg gaat deze live. We zullen dan via een QR-code de link beschikbaar maken. In de praktijk werkt dat beter dan wanneer mensen de app moeten gaan zoeken in de appstore.”

Het doorgaand verkeer kan in de eerste fase van de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Middenveldweg. Wel zijn er stremmingen mogelijk. „Op de A28 zal een adviesroute aangegeven worden, om de verkeersdruk op deze plek te verminderen.”

Drie rotondes

Grote exercitie in het project is de aanleg van drie rotondes waarvan een een zogeheten turborotonde op de kruising van de Middenveldweg met de Stroom. Dit is een speciaal vormgegeven tweestrooksrotonde, waar men al voor het oprijden van de rotonde de juiste rijstrook dient te kiezen. De herinrichting is hard nodig. Door de drukte tijdens de ochtendspits komt het verkeer vaak al op de afslag Fluitenberg vast te staan. Dat wordt veroorzaakt door de stoplichten op de kruising met De Stroom. Deze verkeerslichten worden nu dus vervangen door een turborotonde.

De andere twee rotondes komen voor en na het viaduct over de A28 bij de op en afritten. Dit worden normale rotondes. Deze rotondes gaan ervoor zorgen dat verkeer gemakkelijker op de Middenveldweg kan komen.

Tekst gaat verder na de tekening.

Ook worden de verkeerslichten op de kruising van de Middenveldweg en de Toldijk vervangen. De oude installatie is af en moet hoognodig verbeterd worden.

Volgens de gunstigste planning is het karwei einde van het jaar geklaard. Het kan iets uitlopen naar begin volgend jaar. Momenteel wordt er ter plekke al een en ander voorbereid, maar daar merkt het doorgaande verkeer niets van.

De gemeente kan zich deze reconstructie veroorloven, omdat het Rijk en de provincie 75 procent van de kosten voor hun rekening nemen in de vorm van subsidies en uitkeringen. ‘Zo’n hoge bijdrage is bijzonder. We zitten nu voor een dubbeltje op de eerste rang. Deze kans konden we niet laten lopen. We hadden de vervanging van de verkeerslichten op de kruising van de Toldijk al een paar keer doorgeschoven’, zegt wethouder Derk Reneman.

De gemeente Hoogeveen heeft een video gemaakt waarin de kijker wordt meegenomen tijdens een autorit over het traject dat onder handen genomen wordt. Kijk het hieronder:

Nieuws

menu