Aangepaste feestweek in Hollandscheveld, Nazomerfestival in september

Drukke kermis tijdens een eerdere feestweek in Hollandscheveld.

Drukke kermis tijdens een eerdere feestweek in Hollandscheveld. Archieffoto André Weima

De feestweek van Hollandscheveld staat gepland van 23 tot en met 29 augustus. Maar voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt het geen ouderwets feest. Dit keer verschijnt er dan ook geen feestgids. Activiteitencommissie ‘t Oekie heeft de inwoners van het dorp geïnformeerd over de vervangende activiteiten via het dorpsblad Pr8Veld.

De teleurstelling is voelbaar bij Activiteitencommissie ‘t Oekie. Nadat vorig jaar de feestweek ook al werd afgelast had het bestuur zich verheugd op de feestweek van dit jaar. Wederom gooit corona roet in het eten. Door de nog steeds geldende coronamaatregelen kunnen weinig activiteiten doorgang vinden. De anderhalve meter kan bij de meeste geplande onderdelen niet worden gewaarborgd. Daarom is er dit jaar geen tentfeest, is er geen jaarmarkt en zijn er geen ouderenactiviteiten.

Toekies Tochie

Maar niet alle activiteiten hoeven afgelast te worden. Sommige kunnen worden aangepast waardoor deze wel plaats kunnen vinden in de week van 23 augustus. Zo kan de fietstocht, Toekies Tochie, dit jaar wel gewoon gereden worden. De route is online te vinden en er komen gedrukte versies in de supermarkten te liggen. Er zit geen begin- of eindtijd aan de route zodat iedereen zelf kan kiezen wanneer deze route wordt gefietst. Ook kan de wandelroute doorgaan. Hiervoor gelden dezelfde punten als voor de fietstocht.

De kermis zal naar alle waarschijnlijkheid eveneens doorgaan. Evenals vorig jaar zullen er wel aanpassingen worden doorgevoerd zodat de anderhalve meter kan worden gewaarborgd. De oliebollentent staat er sowieso. Ook is er aan de allerjongsten gedacht want voor hen wordt een kinderactiviteit gehouden. Om de feestweek toch nog een beetje op te vrolijken vraagt de activiteitencommissie aan de inwoners om hun huizen te versieren. Er is dit jaar geen thema aan verbonden.<

Nazomerfestival

Activiteitencommissie ’t Oekie heeft overigens een verrassing in petto. Op 25 september wordt, wanneer de coronaregels dit toelaten, op de Brink een Nazomerfestival gehouden. Zoals de activiteitencommissie het zelf zegt: „Omcirkel deze datum met potlood in je agenda!” Houd de Facebookpagina Aktiviteitencommissie Toekie en de website www.toekie.nl in de gaten voor data en aanvangstijden.