AMS houdt jaarlijkse chocoladeactie voor kinderen in nood

Een van de projecten in Ghana. Foto: AMS

De Andreas Manna Stichting (AMS) houdt ook dit jaar een chocoladeactie. Vanaf vrijdag 28 januari verkopen vrijwilligers huis aan huis zakjes chocoladebrokken.

1 Zak chocola voor 3,50 euro moet kinderen in Afrika het leven veraangenamen. Voor 10 euro krijgt men drie zakken chocola. De opbrengst gaat voor 100 procent naar de kinderen in nood in Afrika, aangezien de stichting uitsluitend met vrijwilligers werkt.

De AMS bestaat uit een enthousiaste groep mensen die al ruim 25 jaar werkt aan de verbetering van de situatie van straat-, zwerf- en weeskinderen in Afrika. Zij doen dat geheel op vrijwillige basis, evenals de Afrikaanse vrienden met wie samengewerkt wordt. Deze vrienden kennen de nood van binnenuit, omdat ze het ooit zelf als kind moeilijk hadden. Dat is hun motivatie om met inzet van eigen schaarse middelen in kinderen te investeren. Momenteel wordt in de Keniaanse hoofdstad Nairobi hulp verleend. Kinderen die op straat leven krijgen een veilige plek in het huis van de AMS. Ze gaan naar school en volgen een opleidingstraject. Zodra ze hun opleiding hebben afgerond zoeken ze een baan of starten een eigen bedrijfje. De AMS helpt hen hierbij totdat nodig is. De stichting zet zich ook in bij de zorg voor andere kinderen in nood.

Hele jaar door acties

Om geld te genereren voor deze kinderen, organiseert de AMS het hele jaar door acties. Vrijwilligers zetten zich daarvoor vol passie in, dit met hulp vanuit het hele land. Het verloop van de acties is te volgen op de website van de AMS: www.andreasmanna.org of op Facebook.

Voor informatie of een bestelling kan contact worden opgenomen met Ineke Prins, tel. 06 11641907.

Nieuws

menu