561 volle kratten voor de Voedselbank Hoogeveen

Inzameling voor de Voedselbank bij de Jumbo in de Tamboerpassage. Foto: André Weima

De jaarlijkse inzamelingsactie die zaterdag is gehouden voor de voedselbanken, was weer een succes. In heel Drenthe werden producten ingezameld, ook in Hoogeveen en Zuidwolde. De mensen gaven gul. Het eindresultaat: maar liefst 561 volle kratten voor de voedselbank in Hoogeveen. Een prachtig aantal, vergelijkbaar met vorig jaar, waar voorzitter Henk Brouwer dan ook uitermate dankbaar voor is.

Bij zestien winkels in de gemeente Hoogeveen en Zuidwolde werd geflyerd door de Rotary Hoogeveen, Soroptimistclub De Reestlanden en vrijwilligers van de Diaconie Zuidwolde. Vrijwel niemand kon ongemerkt de winkels binnengaan, eenieder ontving een flyer met daarop het verzoek een of meerdere basisproducten, met name houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten, te kopen voor de klanten van de Voedselbank. Velen gaven aan dat verzoek gehoor en boden bij het verlaten van de zaken zelfs meerdere producten aan.

Acht vrijwilligers van de voedselbank hebben de hele dag geprobeerd om de stroom levensmiddelen in de opslagruimte te ordenen, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Aan RTV Drenthe liet Brouwer weten: „Volgende week verder en met deze hoeveelheid kan de voedselbank tot de Pinsteren vooruit.”

In heel Drenthe werden volgens de regionale omroep 1680 kratten met houdbare levensmiddelen ingezameld, met een gezamenlijke waarde van zo’n 85.000 euro.

In Hoogeveen zijn zo’n 400 mensen afhankelijk van de voedselbank, in heel Drenthe gaat het om zo’n 3200 mensen.

Nieuws

menu