50 jaar Luchtpost: Voor de Hoogeveensche Courant naar de woestijn van Nevada

In de afgelopen 50 jaar heb ik voor de Hoogeveensche Courant heel wat persreizen gemaakt. Eén van de meest indrukwekkende trips waaraan ik mocht deelnemen, was die naar de Amerikaanse Nellis luchtmachtbasis in de Nevadawoestijn om een reportage te maken over de Leeuwarder F-16’s die meededen aan ‘Red Flag’, de grootste luchtmachtoefening ter wereld. Leuke bijkomstigheid was dat het hotel waar we verbleven, gelegen was in Las Vegas, de vlakbij de Nellis luchtmachtbasis gelegen bekende uitgaanstad. Overdag bezochten we de luchtmachtoefening op Nellis en ’s avonds gingen we Las Vegas bekijken.

Dat de Nellis vliegbasis vlakbij Las Vegas ligt, is op deze foto van een opstijgende B-52 bommenwerper goed te zien. Links de bekende Stratosphere Tower in hartje Las Vegas.

Dat de Nellis vliegbasis vlakbij Las Vegas ligt, is op deze foto van een opstijgende B-52 bommenwerper goed te zien. Links de bekende Stratosphere Tower in hartje Las Vegas. Foto: Gerrit Boxem

Wat Disneyland is voor kinderen, is Las Vegas voor volwassenen. Deze stad, gelegen midden in de bloedhete Nevadawoestijn, is namelijk een ‘droomland’ waar men de problemen van alledag even kan vergeten door een bezoek aan de vele attracties en gokpaleizen. En vooral vanwege die laatste bezigheid stromen de Amerikanen dagelijks van alle kanten toe, want Nevada is de enige staat in de VS waar gokken is toegestaan. Het eerste dat opvalt als je Las Vegas bezoekt zijn de vele luxe hotels in de stad. Om de paar honderd meter staat er wel eentje.

Platzak thuis