32 studenten van het Alfa-college in Hoogeveen ontvangen Cambridge Engels certificaat

De 32 studenten van het Alfa-college in Hoogeven ontvangen een Cambridge Engels certificaat. Foto Alfa-college

32 studenten van het Alfa-college in Hoogeveen zijn geslaagd voor het Cambridge Engels examen. Twee mbo-studenten hebben het examen gehaald op het hoogste niveau. Het is niet vanzelfsprekend dat studenten op het mbo zo’n hoog niveau Engels kunnen. De ceremonie wordt geopend door de nieuwe locatie-directeur Carlijn Molewater de la Rive Box.

Van doktersassistent tot aan Bedrijfsadministrateur, verschillende opleidingen kunnen meedoen aan het programma Cambridge English. „We hebben ons eigen Preparation Centre. Studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen en het welbekende Cambridge-certificaat te halen, met dit programma bereiden we studenten extra goed voor op een baan in de internationale samenleving of voor een opleiding op hbo-niveau,” vertelt Marinke de Jong, docent Cambridge Engels aan het Alfa-college.

Certificaat

De certificaten die de studenten ontvangen worden wereldwijd erkend en herkend. Zo worden deelnemers ook extern geëxamineerd bij een locatie van het Britse consulaat. Bij het examen mag je geen hulpmiddelen gebruiken zoals woordenboeken of een laptop. Daarnaast werd er met de studenten wekelijks geoefend op spreekvaardigheid, schrijven, lezen én luisteren.

Cambridge English is één van de excellentieprogramma’s van het Alfa-college. Studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen en het welbekende Cambridge-certificaat te halen. Dit certificaat staat hoog aangeschreven bij organisaties van over de hele wereld.

Nieuws

menu