Bram Schepenaar fietst 250 kilometer in bijna 24 uur voor het goede doel (update - 160 kilometer zit erop)

Vrijdagmorgen was er een tussenstop bij de Ontmoetingskerk in Pesse.

Vrijdagmorgen was er een tussenstop bij de Ontmoetingskerk in Pesse. Foto: Natasja Schepenaar

Of het afzien wordt? Bram Schepenaar wist het voor zijn vertrek nog niet. Maar donderdagavond is hij om 22.00 uur in Damwoude op de renfiets gestapt voor zijn Ride2Change. Een rit van 250 kilometer, met tussenstops, zonder slaap, voor het goede doel: World Servants.

Bram Schepenaar hoopt in de zomer van 2022 met World Servants naar Oeganda te gaan om daar mee te werken aan een bouwproject. „Om zo’n project te realiseren is veel geld nodig.” Daarom doet hij mee aan de sponsortocht.

Uitdaging, niet slapen onderweg

Spannend vindt hij het zeker. En vooral een uitdaging. Als voorbereiding heeft hij afgelopen periode heel wat tochtjes gemaakt op zijn mountainbike. „Ook wel langere afstanden, maar niet meer dan 80 kilometer.” Hoe hij deze rit van 250 kilometer gaat doorstaan weet hij dan ook niet. „Ik ben er best benieuwd naar. Slapen doen we ook niet, we hebben wel enkele tussenstops onderweg. De Ride2Change wordt op vier verschillende routes gereden. Ik heb gekozen voor de route Damwoude-Heino omdat die ook een stop heeft in Pesse.”

Hij fietst niet alleen, voor deze route hebben zich nog elf andere mensen opgegeven. In de groep rijden er ook twee tandemfietsen mee.

Tussenstop in Pesse

Vrijdagmorgen om 9.00 uur maakten de wielrenners een tussenstop bij de Ontmoetingskerk in het dorp. Met al 160 van de 250 kilometer in de benen even uitblazen en wat eten. „Het gaat goed, maar ben ook moe”, laat de Hoogevener weten. De fietsers liggen voor op de planning en zijn er zelfs eerder dan de volgauto. „Die is richting Hooghalen de rode route gaan volgen in plaats van de gele. Foutje”, grinnikt Bram. Eerder die ochtend werd ook al gestopt in Diever. „We hebben flink doorgefietst dus toen we in Diever kwamen bij de Kruiskerk zat de deur nog op slot!”

En door naar Heino

Daarna gaat de fietstocht door richting Heino waar ze om 19.30 uur hopen aan te komen. Dan is de Hoogevener 21,5 uur onderweg geweest. „Als alles goed gaat. Want ik weet dat tijdens de Ride2Change vorig jaar een groep pas om 12 uur ‘s avonds binnen was. Die hadden vast heel veel pech gehad onderweg. Ik zie wel wat de dag brengt”, zei hij donderdagmiddag opgewekt.

Bram sponsoren, dat kan via deze link .