Basisschool het Mozaïek in Hollandscheveld bestaat 25 jaar

Feest PCBS Moza??ek 25 jaar in Het Activum.

Feest PCBS Moza??ek 25 jaar in Het Activum. Foto: André Weima

PCBS het Mozaïek in Hollandscheveld heeft woensdag het 25-jarig bestaan gevierd in het Activum in Hoogeveen.

Vorig jaar stond het feest al op de planning maar door corona kon dit niet doorgaan. De kinderen zijn met bussen naar het Activum gebracht en hier stond Circus Tadaa op ze te wachten om er een groot spektakel van te maken. In de ochtend mochten alle kinderen oefenen met de verschillende acts. De acts werden in de middag getoond aan alle ouders en familie.

„We kijken terug op een fantastische dag. Voorafgaand is er op school uitgebreid aandacht besteed aan het feest en het circus. Onder leiding van Marjo Potma is een aantal weken aan een kunstproject gewerkt met de kinderen. Het thema was de turfwinning van begin 19e eeuw. Op deze manier is er met de kinderen terug gekeken naar het begin van onze school.”

Nu het Mozaïek 25 jaar bestaat wil de basisschool ook vooruitkijken. Dit doet de school door de huidige situatie te laten beschrijven door de kinderen van de school. Deze verhalen en tekeningen gaan in een tijdscapsule. De bedoeling is dat deze over 25 jaar geopend wordt door de kinderen die dan op de school zitten. Zo worden verleden, heden en toekomst in perspectief geplaatst.